Tarieven van Eneco Warmte en Koeling

Wat zijn de tarieven van warmte, bronwarmte en koeling? Waar bestaan je warmtekosten uit? En hoe ziet dat eruit op je jaarnota? Hieronder vind je alle informatie over de tarieven voor Warmte en Koeling.

Een man kijkt naar zijn smartphone

Wat kost stadsverwarming, bronwarmte en koeling?

Ieder jaar in december bepaalt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) de maximum warmtetarieven. Bij het bepalen van de maximumtarieven gebruikt de ACM het ‘Niet-Meer-Dan-Anders’-principe. Hierdoor betaal je voor een woning met (stads)warmte niet meer dan voor een vergelijkbare woning met een cv-ketel op aardgas.

Kom meer te weten over onze nieuwe warmtetarieven 2024 of bekijk het tarievenblad. Voor je actuele tarieven kijk je in Mijn Eneco.

Vaste kosten en verbruikskosten

Je kosten bestaan uit vaste kosten en verbruikskosten. Verbruikskosten hangen af van je verbruik en worden gemeten in gigajoule (GJ). Heb je een aparte warmwateraansluiting? Dan betaal je voor de warmte voor het warme water per m³ (kubieke meter). De vaste kosten bestaan uit:Verbruiksonafhankelijk tarief warmte: Het zijn de vaste kosten voor het beheer en onderhoud van het warmtenet in je wijk inclusief de 24-uurs storingsdienst. Ze zijn afhankelijk van het type warmtenet in je wijk. Deze kosten staan los van je gebruik van warmte.Meettarief: Je vaste kosten voor het onderhoud van je warmtemeter en het opnemen en verwerken van je meterstanden.Huur voor de afleverset: Je vaste kosten voor het beheer en onderhoud van de afleverset voor je woning.


Energieprijzen voor stroom en gas: hoe zit het daarmee?

De tarieven warmte en koeling zitten anders in elkaar dan die voor stroom en gas. En veranderen vaker wanneer je bijvoorbeeld aan variabel contract hebt. We vertellen je er graag meer over.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice