Alles over de slimme warmtemodule

Dit kleine kastje maakt je warmtemeter slimmer. Met jouw toestemming stuurt het je meterstanden automatisch naar ons door. Je krijgt dan elke maand een overzicht met je warmteverbruik van ons. Wil je elke dag inzicht? Dat kan in Mijn Eneco en via de Eneco app! Zo kan je bijsturen als dat nodig is en besparen op je energieverbruik. Op deze pagina lees je er alles over.

Waarom je een slimme warmtemodule krijgt

Alle energieleveranciers in Europa moeten hun warmtemeters verslimmen voor 2027. Daarom krijg je nu als klant van Eneco met warmte een slimme warmtemodule. Makkelijk voor jou, want je hoeft je meterstanden niet meer door te geven. En je hebt meer inzicht in je energieverbruik!

Hoe de warmtemodule werkt

De module hangt in de meterkast en communiceert met je warmtemeter. Het slimme kastje zorgt ervoor dat je meterstanden automatisch naar ons worden doorgestuurd. Hierdoor kunnen we je een overzicht geven van je warmteverbruik. Je krijgt maandelijks een verbruiksoverzicht van ons. En in Mijn Eneco en via de Eneco app zie je dagelijks je verbruik! Zo heb je inzicht en hou je meer grip op je energiezaken.

Wil je weten hoe de slimme warmtemodule is ingesteld? 

Druk met je duim stevig op het logo tot je een klik hoort. Je ziet een lampje branden door de kast heen. De kleur van het lampje geeft aan hoe de slimme warmtemodule meterstanden doorgeeft.

  • Wit knipperend lampje: de slimme warmtemodule start op.
  • Wit lampje: de module staat ‘administratief uit’. Dat betekent dat we de meter niet op afstand kunnen uitlezen. Je moet dan elk jaar zelf je meterstanden aan ons doorgeven.
  • Blauw lampje: we lezen de meterstanden uit voor de jaarnota en het maandelijks verbruiksoverzicht.
  • Groen lampje: je kan elke dag je verbruik bijhouden in Mijn Eneco of de Eneco app.
  • Is je module nog niet aangesloten op een stopcontact? Dan komt de monteur nog een keer terug om een veilig en werkend stroompunt aan te leggen. Probeer in de tussentijd
  • niet zelf een oplossing te zoeken. Vanwege onze veiligheidsnormen verzorgen wij graag het stroompunt bij de warmtemeter. Dat doen we uiteraard op onze kosten.
  • De slimme warmtemodule is voor Eneco geproduceerd door TWTG.

Problemen met de slimme warmtemodule

Heb je last van een storing? Dat is vervelend. Meestal kan je het zelf oplossen. Op deze pagina zie je de meest voorkomende storingen en wat je er aan kan doen.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice