Een dynamisch energiecontract

Naast een vast- en een variabel energiecontract, bestaat er sinds kort ook een dynamisch energiecontract. Met Eneco Dynamisch bewegen de energietarieven dagelijks mee met de marktprijzen. We leggen je uit wat het is en hoe het werkt. 

Verbruik energie wanneer het goedkoper is

Bij een dynamisch energiecontract bewegen de energietarieven dagelijks mee met de marktprijzen. Daardoor kun je zelf bepalen tegen welke prijs je je energie verbruikt. Schijnt de zon fel en waait de wind hard? Dan is er veel groene stroom beschikbaar. En daar kan jij goed van profiteren, door op die momenten je elektrische apparaten aan te zetten. Zo heb je zelf invloed op de hoogte van je energierekening. 
Dynamische prijzen

Inzicht in de actuele energieprijzen

Bij een dynamisch energiecontract beweeg je mee met actuele marktprijs van energie. Je kWh stroomtarief verandert per uur en je m³ gastarief verandert per dag. Daarnaast betaal je een inkoopvergoeding, overheidsheffingen, btw, vaste leveringskosten en netbeheerkosten.

De tarieven per kWh stroom en m³ gas vind je een dag van tevoren om 15.00 uur (stroom) en 19.00 uur (gas) in de Eneco app. Zo weet je altijd de actuele prijs voor je energie. Dat is handig bij het plannen van je energieverbruik. 

Bekijk informatie over je dynamische contract

Aanmelden

Nota's en betalen

Contract veranderen

Tarieven

Verbruik & Meterstanden

Illustratie van vrouw met smartphone

Heb je zonnepanelen?

Ook wanneer je zonnepanelen hebt, kun je gebruik maken van Eneco Dynamisch. Dalen de stroomprijzen, dan profiteer je daar direct van. Benieuwd of een dynamisch contract bij jou past? Lees er meer over of bekijk hoe terugleveren werkt bij een dynamisch energiecontract. 

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice