Moeder en dochter doen de afwas

De 5 voordelen van een dynamisch energiecontract

Datum: 27 september 202328 september 2023 door Redactie Eneco

Sinds de energietransitie wekken we steeds meer stroom op uit duurzame bronnen. En op steeds meer daken liggen zonnepanelen. Dat is natuurlijk geweldig. Toch kunnen we nog slimmer gebruikmaken van deze duurzame energie. Een dynamisch energiecontract helpt je daarbij. Wij zetten de 5 voordelen voor je op een rij.

1. Altijd actuele prijzen

Een dynamisch energiecontract is een contract met actuele tarieven van stroom en gas die meebewegen met de energiemarkt. De stroomtarieven per kWh die je betaalt veranderen per uur. En de gastarieven per m3 veranderen iedere dag. In de Eneco app krijg je een dag van tevoren de actuele tarieven. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. 

2. Slim plannen, slim besparen

Dankzij dynamische energietarieven weet je precies wanneer je je apparaten het beste kunt aanzetten. En je dus kunt besparen op je energierekening. Schijnt de zon, en wordt er veel duurzame stroom opgewekt? Tijd om de wasmachine aan te zetten, want dan is de prijs per kWh laag. Zo profiteer je direct van de lagere prijzen op de energiemarkt.

Vrouw laat tablet aan man zien

Past Eneco Dynamisch bij jou?

Ga je voor de zekerheid van een vast contract of beweeg je mee met de prijzen op de energiemarkt met een dynamisch contract? Kijk wat het beste bij jou past.

3. Regie in eigen handen door flexibiliteit

Eneco Dynamisch is een flexibel, vrij opzegbaar contract voor onbepaalde tijd. Je zit dus nergens aan vast. Je verandert je contract wanneer jij dat wilt. De keuze is aan jou.

4. Meer grip op je energiekosten

Handig, al die slimme apparaten in en om het huis. Maar we zetten ze vaak met z’n allen op hetzelfde moment van de dag aan, meestal ‘s avonds. En dat is niet altijd slim. Met een dynamisch energiecontract weet je precies wanneer je het beste je apparaten kunt aanzetten om te besparen op je energiekosten. En omgekeerd: als de markt voor hogere kosten zorgt, dan kunnen je energiekosten stijgen. Tenzij je bewuster omgaat met je verbruik op dat moment. Zo heb je dus meer grip op je energiekosten.

5. Milieubewust en kostenbewust: win-win

Met een dynamisch energiecontract kun je je verbruik op de goedkopere momenten plannen. Daarmee bespaar je niet alleen kosten, je levert ook direct een bijdrage aan het milieu. Want dan verbruik je als er veel duurzame stroom, zonder CO2-uitstoot, wordt opgewekt. Zo maak je beter gebruik van het aanbod aan duurzaam opgewekte energie. En help je vraag en aanbod op de energiemarkt op elkaar af te stemmen. Dat is slim voor onze planeet en voor je portemonnee.

Lachende man met telefoon

Verder lezen over een dynamisch energiecontract?

Ontdek hoe het energiecontract werkt en wat het je kan opleveren. 

Gerelateerde verhalen

Twee vrouwen werken samen aan project

Antwoord op de meestgestelde vragen over de energieprijzen

Alles wat je wil weten over de veranderende energiemarkt
Gezin relaxen in woonkamer

Gemiddeld energieverbruik

Gemiddeld energieverbruik
Een moeder met kind bij een windpark, de jongen springt in de lucht.

Een flexibel energiecontract: variabel of dynamisch

Ontdek de voordelen en nadelen