Stadswarmte, Bronwarmte en Koude

Het kan zomaar zijn dat je in een wijk woont met Stadswarmte, Bronwarmte en/of Koude. Dit betekent dat je in een bijzondere wijk woont. Zo draag je namelijk zonder dat je het door hebt al bij aan een beter klimaat. Stadswarmte kent verschillende bronnen.

Ontdek de kracht van Stadswarmte

Groener dan gas

Stadswarmte

Stadswarmte

Je zit er warmpjes bij door de kracht van Stadswarmte.

Vertel meer

Bronwarmte

Bronwarmte

Heel het jaar een aangename temperatuur in huis.

Vertel meer

Koude

Koude

Zonder airco een heerlijk koel huis, met Koude van Eneco.

Vertel meer

Vaste leverancier

Bij Stadswarmte, Bronwarmte en/of Koude heb je een vaste leverancier. De leverancier legt namelijk zelf (in tegenstelling tot gas of elektriciteit) het transportnet aan en beheert en onderhoudt de installaties die daarbij horen. De plek waar je woont bepaalt dus bij welke leverancier je zit. De keuze voor Stadswarmte, Koude of Bronwarmte in een gebied heeft vaak te maken met afspraken binnen de gemeente voor een schonere energievoorziening. In sommige wijken ligt het netwerk er al jaren. Vooral bij nieuwbouw kiezen gemeentes vaker voor een stadswarmtenet.

Lees meer

Vaste leverancier
Warmte waar je op kunt rekenen

Warmte waar je op kunt rekenen

Je kunt op levering van Stadswarmte rekenen. Sinds 2014 is er de Warmtewet. Daarin is dit vastgelegd. Ook staan daarin afspraken over de service die je mag verwachten en welke kosten de leverancier in rekening mag brengen. Zo heb je recht op compensatie bij een storing. Ook zijn alle leveranciers aangesloten bij een geschillencommissie. Meer weten over de opbouw van jouw tarief? Klik hieronder door naar de Warmtewet.

Meer over de Warmtewet

Nog vragen?

Eneco Postcard

Stuur een bericht

Stel je vraag aan de juiste expert via ons e-mailformulier.

Stel je vraag

Eneco textbox

Of vind je antwoord op ons forum of social media

Op het Eneco Forum kun je je vraag eenvoudig voorleggen aan andere klanten en antwoorden lezen op eerdere vragen. Ook is Eneco bereikbaar via Twitter en Facebook, op werkdagen van 08.00 tot 21.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Op het forum en social media helpen we elkaar.

Naar het Forum

Eneco Phone

Of bel met de klantenservice

088 - 8 955 955

(je betaalt je gebruikelijke belkosten)

Bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 20.00 uur.

Bij de meest gestelde vragen vind je ook veel antwoorden op de vragen over je termijnbedrag, de jaarnota en het doorgeven van meterstanden.