Toon® & slimme stekkers

Slimme stekkers kunnen een handige uitbreiding van je Toon® zijn. Je krijgt namelijk meer inzicht in je energieverbruik én je kunt de stekkers op afstand aan of uit zetten.

De verschillende soorten slimme stekkers

Toon® werkt samen met drie verschillende soorten slimme stekkers:

 

 • Fibaro FGWPE/F-102
  Deze slimme stekkers geven je inzicht in je energieverbruik. Je kunt met deze stekker ook apparaten op afstand bedienen. De slimme stekkers van Fibaro hebben een LED-verlichte ring die met kleuren aangeeft hoeveel stroom het apparaat verbruikt.

 • Aeotec Smart Switch 6
  Met de Aeotec Smart Switch 6 zet je op afstand apparaten aan en uit. Door de LED-verlichte kleurenring kun je je verbruik zien.

 • TKB Home TZ68G
  De TKB Home TZ68G is een tussenstekker. Deze meet geen energieverbruik, maar geeft je wel de mogelijkheid om op afstand je apparaten aan en uit te zetten.

 

Koppel de slimme stekker aan Toon

Om je slimme stekker te kunnen bedienen en het verbruik te zien, moet je de stekker eerst koppelen aan Toon. Zo doe je dat:

 1. Klik op Menu > Bedien opties.
 2. Druk op ‘Stekker toevoegen’ en volg de instructies op het scherm. Toon vraagt je dan om de stekker te koppelen met Toon, de kwaliteit van de verbinding te controleren en de stekker een naam te geven.
 3. Kies of je de stekker los aan of uit wilt zetten óf dat je hem aan de ‘Alles aan/uit-groep’ wilt toevoegen. De slimme stekkers in deze groep kun je dan met een druk op de knop aan- en uitzetten.
 4. Lukt het niet om de stekker te koppelen? Houd de stekker dan dichterbij Toon en probeer het koppelen nog een keer. Zet de stekker weer op de juiste plek als je de verbinding checkt.
 5. Controleer of wijzig de instellingen voor de slimme stekker in het detailscherm van de stekker. Alle instellingen kun je later nog aanpassen.
 6. Staat alles goed? Klik dan op Bevestig. Je gaat dan terug naar het overzichtsscherm van de stekkers. Daar staat de toegevoegde stekker nu in het lijstje. Wil je nog een stekker toevoegen? Dan kun je klikken op ‘+’.

Je slimme stekker bedienen

Slimme stekker gekoppeld aan Toon? Dan verschijnt er aan de linkerkant van je startscherm een bedienpaneelschuifje. Door op het schuifje te klikken, open je het bedienpaneel.

In de Toon App zie je onderaan het bedienicoon, namelijk 3 balletjes en een pijltje. Als je daarop klikt, schuif je het bedienpaneel uit. Het bedienen via de app werkt hetzelfde als op Toon zelf.

Aan of uit?
Door op Toon te klikken op bedienpaneel te klikken, zie je stekkericonen staan. Als je klikt op het icoon zet je de stekker aan of uit. Rechtsboven het icoon staat ook een groen of rood bolletje: dat geeft aan of de stekker op het moment aan staat of niet.

De stekkers die in de Alles aan/uit groep staan, kun je in een keer uit- of aanzetten. Dat doe je met de grote ronde knop onderin het scherm.

Rode of groene stekker?
Aan de kleur van het stekkericoon kun je zien hoeveel energie het apparaat aan de stekker verbruikt. Groen staat voor laag en rood voor hoog energieverbruik. Onder de naam van de stekker staat precies hoeveel watt er verbruikt wordt.

In de Toon App kun je ook het historisch verbruik van de stekker bekijken.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice