De Toon App gebruiken

De Toon App is een ideale manier om je energieverbruik haarscherp in beeld te krijgen. De app maakt het ook mogelijk je slimme huis te bedienen via je smartphone. Maar je kunt de Toon App ook gebruiken om thuis vast de verwarming aan te zetten terwijl je zelf nog in de file staat.

De mogelijkheden van de Toon App

Met de Toon App kun je Toon op afstand bedienen via je smartphone of tablet. De app werkt met de besturingssystemen iOS en Android. Hij is er helaas niet voor Windows-toestellen.


Met de Toon App pas je heel eenvoudig de temperatuur in huis aan. Gewoon vanaf de bank, of als je zelf onderweg bent. Bovendien kun je altijd en overal je actuele energieverbruik inzien. Met de Verspillingschecker-functie in de app zie je welke apparaten beruchte energieslurpers zijn. De Toon App maakt het ook mogelijk met je smartphone slimme stekkers te bedienen en te zien hoeveel ze verbruiken.


Kortom: de Toon App helpt je met besturen én besparen!

Starten met de Toon App

Wist je al dat Toon veel meer kan dan een gewone thermostaat? Als je volop wilt genieten van alles wat Toon te bieden heeft, kun je er het beste een abonnement én de Toon App bij nemen. De app werkt meteen zodra Toon geïnstalleerd en geactiveerd is. Download hem in de App Store of Google Play Store.

 

 

Meer lezen over hoe je na het downloaden snel je voordeel doet met de app? We hebben het voor je op een rij gezet.

Inloggen op de Toon App

  • Log in op de Toon App met jouw Mijn Eneco-accountnaam en het bijbehorende wachtwoord. Ben je je inloggegevens kwijt of heb je nog geen account? Vraag dan in het inlogscherm van Mijn Eneco nieuwe gegevens of een account aan.
  • Ga vervolgens op Toon naar de optie Mobiele toegang. Die vind je onder Menu > Instellingen > Internet > Toegang Toon op afstand. De optie Mobiele toegang moet aanstaan om de Toon App te kunnen gebruiken.
  • Controleer ook even je internetverbinding. Niet alleen die van je smartphone, maar ook die van Toon zelf. Als Toon niet verbonden is met het internet, werkt de Toon App namelijk niet goed.

Scherp inzicht in je verbruik via de Toon App

Via de Toon App kun je precies zien hoeveel energie je thuis verbruikt. Je kunt het ook vergelijken met je eerdere verbruik. Met dezelfde maand vorig jaar, bijvoorbeeld.

De Verspillingschecker

Eén van de handigste functies op de Toon App is de Verspillingschecker. Die vertelt je precies welke apparaten in jouw huis energieslurpers zijn en hoe je verspilling tegengaat. Besparen maar!

Hoe de Verspillingschecker werkt? Toon maakt steeds analyses van alle apparaten in je huis. Hij vergelijkt het energieverbruik van jouw apparaten met dat van zuinige apparaten van dezelfde soort. In je Toon App zie je onder de Verspillingschecker de resultaten van de analyse. Apparaten waar eerst grijze meetbalkjes naast stonden, krijgen kleur zodra Toon klaar is met de analyse. Zo zie je welk apparaat zuinig is en welk apparaat energie slurpt.

Toon meet en analyseert je totale stroomverbruik. Hij kan daaruit diverse apparaten onderscheiden. Het duurt even voordat hij goed kan vergelijken. Binnen enkele weken zie je ook een nieuw apparaat terug in de Verspillingschecker. Toon blijft bovendien leren over de apparaten in jouw huis en blijft je dus nieuwe tips en inzichten over je energieverbruik geven.

Je huis besturen via de Toon App

Via de Toon App kun je op afstand je thermostaat hoger of lager zetten. Hartstikke handig, want zo kom je nooit in een koud huis thuis. Maar er is nog veel meer mogelijk. Gebruik je slimme stekkers of Philips Hue-lampen? Dan zie je via de app het energieverbruik van die apparaten. Je kunt ze ook via de Toon App aan en uit zetten.

Storing in je Toon App?

Heel soms heeft de Toon App een storing. Dat ligt meestal niet aan de app zelf, maar aan de Toon aan je muur of aan een storing bij ons servicecenter. Tip: installeer de app even opnieuw en leeg de zogenoemde ‘cache’ van de app via de instellingen van je smartphone of tablet. Helpt dat niet? Waarschijnlijk ligt het probleem bij je Toon of bij je wifi-netwerk. Bekijk de tips op de storingspagina. 

Hoe zit het met privacy op de Toon App?

De Toon App is alleen toegankelijk via jouw Mijn Eneco-account. Zo is er een veilige verbinding tussen je smartphone of tablet en jouw Toon in huis en kun je zelf bepalen wie er bij jouw gegevens mogen. Eneco verwerkt gegevens over je energieverbruik en thermostaatprogramma, zodat jij die gegevens kunt gebruiken in Toon en in de Toon App. Jouw gegevens worden alleen gebruikt als jij je app gebruikt. We slaan ze niet op. Lees ook eens de Toon Privacyverklaring en de Voorwaarden voor de Toon App.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice