Beginnen met Toon®

Toon® moet natuurlijk goed geïnstalleerd worden. Daarom doet een van onze installatiepartners dat voor je. We leggen je precies uit hoe je een afspraak maakt en waar je rekening mee moet houden.

Vraag je slimme meters aan

In 7 stappen een Toon®
Van Toon® bestellen tot Toon aan je muur: we leggen je uit hoe het werkt.

Toon in jouw huis?
Toon is dé slimme thermostaat. Maar helaas is niet elk huis is geschikt voor Toon. Hier moet je huis aan voldoen: 

  • stroom-en gasmeter binnenshuis;
  • cv-ketel;
  • wifi-verbinding.

Op dit moment werkt Toon nog niet in combinatie met stadsverwarming.
Testen of je huis geschikt is voor Toon? Doe de Toon test.

Toon is besteld!
We sturen je een e-mail met je besteloverzicht en de voorwaarden. Krijg je Toon bij je energiecontract? Dan krijg je daar ook gelijk een bevestiging van. 

Als je bestelling eenmaal verwerkt is, sturen we nog een welkomstbericht. Daarin staat een activatiecode die de monteur nodig heeft bij de installatie van je Toon, bewaar die dus goed.

We maken een afspraak
Binnen een week neemt onze installatiepartner contact met je op om een afspraak voor de installatie van Toon te maken. Dit gebeurt telefonisch of per e-mail. We sturen je per e-mail een bevestiging van de afspraak. Wil je de afspraak nog wijzigen? In de bevestigingsmail staat hoe je dat kunt doen.

Installatie door een monteur

De monteur van het installatiebedrijf doet er ongeveer 1,5 uur over om Toon te installeren. 

Bereid je voor op de installatie door rekening te houden met het volgende: 

  • Zorg dat je thuis bent op het afgesproken moment;
  • Maak de ruimte bij de meterkast en cv-ketel vrij van spullen;
  • Houd je wifi-gegevens bij de hand.

 


Slimme meter aanvragen
Het kan zijn dat jouw energiemeter niet geschikt is voor Toon. Je kunt dan niet optimaal gebruik maken van Toon. Geen zorgen: er worden steeds meer energiemeters vervangen voor slimme meters. Je kunt het beste contact opnemen met je netbeheerder en vragen of er bij jou ook een slimme meter geplaatst kan worden. Check hier wie de netbeheerder in jouw regio is.Aan de slag met Toon

De rondleiding op Toon is de beste en snelste manier om alles over Toon te weten te komen. Je vindt de rondleiding bij Menu > Wat is Toon?.

Download ook gelijk de Toon App. Daarmee kun je op afstand de verwarming in je huis regelen en heb je direct inzicht in je energieverbruik. De app is beschikbaar voor iOS en Android

Lees meer over wat je met de Toon App kunt doen.

Toon heeft even de tijd nodig

Toon is niet voor niets een slimme thermostaat. Hij leert zichzelf namelijk alles over jouw huis. Maar daar heeft hij wel even de tijd voor nodig. Hij heeft na installatie zo’n twee weken nodig om te ontdekken hoe snel je woning opwarmt. De temperatuur in huis kan in die periode iets afwijken van de ingestelde temperatuur. Geen zorgen, Toon lost dit zelf op!

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice