De Toon® App downloaden

Op afstand je verwarming regelen en je verbruik inzien doe je via de Toon® App. Daarvoor moet je de applicatie wel eerst op je tablet of smartphone zetten. We leggen je hier uit hoe.

De Toon® App op je tablet of smartphone downloaden

De Toon® App is gemakkelijk te downloaden op je toestel. Installeer de Toon App op zoveel toestellen als je wilt. Je kunt met maximaal 4 toestellen tegelijkertijd ingelogd zijn. Voor Android ga je naar de Google Play-store. Voor iOS ga je naar iTunes.

Heb je vragen over hoe Eneco je privacy waarborgt, bekijk dan de pagina Toon en privacy.

De Toon App voor het eerst gebruiken

Is Toon bij je geïnstalleerd en geactiveerd en heb je de Toon App gedownload, dan kun je aan de slag. De Toon App checkt altijd of je Toon het doet voordat je de app start op je tablet of smartphone.

Naast een werkende Toon heeft de app het volgende nodig:


  • een abonnement op Toon;
  • verbinding met het internet;
  • een Mijn Eneco-account;
  • mobiele toegang op Toon (zet deze aan op Toon bij Menu > Instellingen > Internet).

Voldoen de app en je Toon aan dit rijtje, dan ben je klaar om dit praktische duo te gaan gebruiken. Meer daarover lees je op de pagina ‘De Toon App gebruiken’.

Gebruik de nieuwste software

Zorg dat je altijd de nieuwste versie van de software voor Toon geïnstalleerd hebt. Om dit te checken ga je op jouw Toon naar Menu > Instellingen > Software.

Als daar een update-knop staat, is er nieuwe software beschikbaar. Druk op de update-knop en volg de instructies op het scherm. Geregeld! We hebben de uitleg ook in een handige video voor je gezet.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice