Startscherm van Toon®

Is Toon® netjes geïnstalleerd en hangt hij op z’n plek aan je muur? Dan kun je hem nu gaan gebruiken! Als je klikt op Toon, krijg je het startscherm. Daar zie je tegels die je zelf kunt vullen met je favoriete functies en nog een aantal handige functies. We vertellen je wat je precies op het startscherm kunt vinden.

Wat staat er allemaal op het startscherm?

Op het startscherm van Toon® vind je zes dingen:

 


 1. Tegels
  Deze kun je zelf samenstellen. Scroll verder en lees vanaf het kopje ‘Tegels op het startscherm aanpassen’ hoe je dat doet.

 2. Thermostaatpaneel
  Hiermee kun je snel de temperatuur regelen. Je kunt de temperatuur tijdelijk aanpassen of kiezen voor een bepaald programma. Lees meer over hoe je de temperatuur instelt.

 3. Menuknop
  Via deze knop kom je in het overzicht van alle functies.

 4. Bedienpaneel
  Dit staat aan de linkerkant van het scherm. Het paneel is alleen zichtbaar als je slimme stekkers of Philips Hue-lampen hebt.

 5. Navigatiebalk
  Met de pijlen in de navigatiebalk klik je naar pagina’s met andere tegels.

 6. Statusbalk
  In de statusbalk kunnen zeven iconen staan. Lees onder het kopje ‘Iconen in de statusbalk’ verder waar elk icoon voor staat. 

Tegels op het startscherm aanpassen

Je kunt je favoriete functies in een handomdraai toevoegen aan het startscherm Toon. Of juist functies die je nauwelijks gebruikt, verwijderen. Zo werkt het.Toevoegen

Blader in het startscherm van Toon naar een pagina waar nog ruimte is voor een tegel. Op zo’n plek staat dan ‘Voeg tegel toe’. Als je daar op drukt, kun je kiezen uit verschillende functies. Door op een van de functies te klikken, plaats je hem in het overzicht van het Toon-startscherm.Verwijderen

Je kunt ook tegels verwijderen. Dat doe je door de tegel ingedrukt te houden. Er verschijnt dan een rood kruisje om de tegel te verwijderen. Klik op het kruisje en je ziet de tegel niet meer op je startscherm. De functie blijft natuurlijk wel in het menu van Toon staan.

Iconen in de statusbalk

 1. Koffertje
  Het koffertje geeft aan dat Toon in de vakantiestand staat.

 2. Uitroepteken
  Dit icoon is geeft aan dat er een storing is. Als je erop klikt, zie je om welke storing het gaat. Bekijk het overzicht van Toon-storingen.

 3. Pijl naar beneden
  Kleurt dit icoon rood? Dan is er een nieuwe software-update voor Toon.

 4. Groen duimpje of geel uitroepteken
  Deze tekens geven aan hoe energiezuinig je leeft op basis van je verwachte energieverbruik. Het groene duimpje betekent dat je minder energie verbruikt dan verwacht. Zie je geen duimpje maar wel geel uitroepteken? Dan verbruik je juist meer energie dan verwacht.

 5. Tekstballon
  Je hebt een ongelezen bericht. Klik op dit icoon om direct naar de functie Berichten te gaan.

 6. Wifi-symbool
  Het wifi-symbool geeft aan dat Toon verbonden is met internet en hoe sterk die verbinding is.

 7. Dimknop
  Gebruik je Toon even niet? Dan gaat hij automatisch naar de dimstand. Je kunt ook klikken op het bol met de halve maan om handmatig de dimstand aan te zetten.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice