Gasaansluiting zonder gasmeter

Het komt niet veel voor, maar er zijn huishoudens en bedrijven in Nederland die wel een gasaansluiting hebben maar geen gasmeter. In deze unieke situaties wordt gas alleen maar gebruikt om op te koken en voor warm tapwater. Heb jij een gasaansluiting zonder gasmeter? Dan hoef je geen meterstanden aan ons door te geven. We gebruiken voor jouw jaarnota het verbruik dat je netbeheerder heeft vastgesteld.

Gas om op te koken

Als je geen eigen gasmeter hebt en alleen aardgas verbruikt om te koken, dan wordt hier een standaard verbruik voor in rekening gebracht. Voor koken is dit 65 m3 per jaar.

Kookgas en warm tapwater

Als je gas gebruikt om op te koken en ook warm tapwater gebruikt voor je keuken en badkamer, dan wordt er een standaard verbruik in rekening gebracht van 440 m3 op jaarbasis. Voor koken is dat 65 m3 en voor tapwater 375 m3.

Kosten netbeheerder

De kosten verschillen per netbeheerder: elke netbeheerder hanteert andere tarieven voor gasaansluitingen zonder gasmeter.

Blokverwarming zonder gasmeter

Heb je blokverwarming in je woning? Dan is er vaak ook geen gasmeter aanwezig. Bij blokverwarming worden alle woningen in een complex verwarmd door één centrale warmteafleverset of door één CV-ketel. Die centrale installatie levert dan warmte via een leidingenstelsel naar alle woningen. De kosten voor de verwarming worden verdeeld over de bewoners en in rekening gebracht via de verhuurder of VVE. Met blokverwarming kun je niet kiezen bij wie je warmte of gas afneemt.