Brand bij AVR Rozenburg

Op 21 september is er brand geweest bij afvalverwerker AVR Rozenburg. AVR Rozenburg is één van de bronnen voor onze warmte. Op deze pagina houden we je op de hoogte over de situatie en geven we antwoord op meest gestelde vragen.  

Een man kijkt nadenkend in de verte

Laatste nieuws

Laatste update 23 oktober 2023

De gevolgen van de brand zijn in kaart gebracht. Eneco neemt extra maatregelen. We leggen je uit wat we gaan doen.

Uniper is al jaren een partner van Eneco en vangt de warmtevraag op waar nodig. Zo ook in het geval van de brand bij AVR. Omdat we richting de wintermaanden gaan en de warmtevraag dan toeneemt, nemen we extra maatregelen. Zo zijn we voorbereid op meer vraag naar warmte als het flink vriest. Mocht het echt nodig zijn, dan kunnen we deze bronnen inzetten. 

Dit houdt in dat wij op een aantal veelal bestaande locaties extra verwarmingsketels gaan plaatsen. We verwachten dat deze vanaf begin januari kunnen bijdragen aan de warmteproductie. Een klein deel van AVR zal in de loop van november ook weer beschikbaar zijn. Deze kan ook een stuk van de warmtevraag opvangen.  

Om de werkzaamheden voor de extra verwarmingsketels te kunnen uitvoeren, zal er aankomende weken groot transport plaatsvinden. Bewoners en bedrijven in de directe omgeving van waar de verwarmingsketels worden geplaatst, zullen worden geïnformeerd over de werkzaamheden in hun buurt. 

Het laatste persbericht van Eneco vind je hier.

Update 3 oktober 2023

Op donderdag 21 september is er een brand ontstaan bij AVR Rozenburg. Deze is ondertussen geblust. De AVR is één van de bronnen die zorgt voor de warmte van Eneco in Rotterdam en omgeving. Door de brand kan de AVR op moment geen warmte leveren aan Eneco. Geen zorgen. Onze partner Uniper neemt dit over.

De brand heeft veel schade veroorzaakt. Op dit moment onderzoekt AVR de schade, en of deze verdere gevolgen heeft voor de warmtelevering. Uiteraard doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat je hier zo weinig mogelijk last van hebt.

Het persbericht van Eneco vind je hier.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice