U bent nu hier

Meterstanden doorgeven

Meterstanden geven aan hoeveel stroom, gas of warmte je hebt verbruikt. We vragen je in de volgende situaties om je meterstanden aan ons door te geven:

  • Eén keer per jaar, voor je jaarnota.
  • Bij een verhuizing.
  • Als je klant bij ons wordt.

Bekijk de status van je nota's

Wil je weten welke energienota’s betaald zijn en wat er nog openstaat? Log in bij Mijn Eneco en regel al je persoonlijke energiezaken. 

Meterstanden doorgeven voor je jaarnota

Om de kosten van je verbruik te bepalen, hebben we jouw meterstanden nodig. We vragen je ieder jaar, op een vast moment, om deze meterstanden aan ons door te geven. Dit moment is voor iedereen anders. In Mijn Eneco zie je wanneer je jouw standen door moet geven.

Je hebt ongeveer twee weken de tijd om je meterstanden door te geven. Ben je te laat? Dan berekenen wij je standen op basis van je verbruik van eerdere jaren.

Service van Eneco
Service van Eneco

Meterstanden doorgeven bij een verhuizing 

Als je verhuist, dan vragen we je om de meterstanden van je nieuwe woning aan ons door te geven (beginstanden). Ook willen we de meterstanden van je oude woning weten (eindstanden). Voor elk adres ontvang je een apart meterstandenverzoek van ons. De verzoeken ontvang je ongeveer één dag voor de sleuteldatum. We ontvangen de opgenomen meterstanden graag binnen vijf werkdagen.

Meterstanden doorgeven als je klant bij ons wordt

Ook als je voor het eerst klant bij ons wordt, hebben we je meterstanden nodig. Ongeveer een dag voordat de levering van stroom, gas of warmte begint, ontvang je van ons een meterstandenverzoek. We ontvangen de opgenomen meterstanden graag binnen vijf werkdagen.

Service van Eneco

Hoe moet ik meterstanden aflezen?

Op de stroom-, gas- of warmtemeter staan veel getallen. Soms is het niet altijd even duidelijk hoe je de standen kunt aflezen. Hieronder leggen we uit hoe dit werkt voor de verschillende meters.

Meer informatie in de Eneco Community

Bekijk of jouw vraag over metersstanden er ook bij staat

  • Beantwoord door: Eneco Moderator

Of liever samen je vraag oplossen

Eneco Phone

Bellen

Hulp nodig bij het vinden van een antwoord op je vraag? Klik hieronder om naar onze telefoonnummers te gaan:

Telefoonnummers