Een familie zit ontspannen in de woonkamer

Verhoog de waarde van je huis

Het doorvoeren van duurzamere keuzes voor je huis is niet alleen aantrekkelijk op korte termijn. Wist je dat je hiermee ook de waarde van je huis kan verhogen?29 december 2023 door Redactie Eneco

Verbeter je energielabel

Bij de verkoop, verhuur en oplevering van huizen is een definitief energielabel sinds 2015 verplicht. De hoogte van het energielabel hangt af van de duurzame maatregelen die zijn getroffen. Hoe meer duurzame maatregelen, hoe beter je energielabel. En een goed energielabel zorgt ervoor dat je huis meer waard is en sneller verkocht wordt.

Verbouwen is slim investeren

Ga je binnenkort verbouwen? Ook dan is het slim om je eens te verdiepen in de duurzame mogelijkheden die voor jouw huis beschikbaar zijn. Dan wordt verbouwen slim investeren. Niet alleen is een duurzamer, energiezuiniger huis beter voor het milieu, het zorgt ook voor lagere vaste lasten én voor een betere verkoopwaarde. Zeker als in de toekomst het belang van energielabels groter wordt, zijn investeringen als dubbel glas, goede isolatie, een nieuwe CV-ketel en zonnepanelen een slimme en bewuste keuze.

Zo maak je je huis duurzamer

Er zijn verschillende manieren om je huis duurzamer te maken. Aanbrengen van isolatie is daarbij vaak de eerste stap. Warme lucht blijft in je huis tijdens de koudere maanden en in de zomer blijft je woning lekker koel. 

Is je huis goed geïsoleerd? Dan kun je na gaan denken over een warmtepomp. Die werkt op stroom, haalt energie uit de buitenlucht en verwarmt daarmee je huis. Bovendien zorgt hij de hele dag voor een gelijke temperatuur in huis. Dat is nog eens comfortabel wonen!Lees ook: Hoe bevalt de warmtepomp van Jan Hoorn?

Gebruik de kracht van de zon

Als je op een slimme manier van de kracht van de zon gebruik maakt, kun je je huis een stuk duurzamer maken. Met zonnepanelen op je dak wek je bijvoorbeeld zelf je eigen zonne-energie op. En de zon: die is er altijd. 

Met een zonneboiler verwarm je je water met de warmte van de zon. Je verbruikt minder gas en je produceert geen CO2-uitstoot. Is dat even lekker douchen!

Verlaag je woonlasten

Ook als je je huis niet wilt verkopen heeft een hoger energielabel voordelen. Een energiezuinig huis heeft niet alleen een lager energieverbruik én dus lagere energiekosten, maar creëert ook meer wooncomfort. En dan zorgt het ook nog eens voor minder CO₂-uitstoot. En wil je je huis toch verkopen? Dan zijn lagere woonlasten zeker aantrekkelijk voor de nieuwe bewoners. Zeker met de stijging van de huidige huizenprijzen.
 
Rekenmachine met gekleurde bon

Maak het mogelijk

Een warmtepomp is een behoorlijke investering. Lees meer over de mogelijkheden voor financiering en andere financiële services.
 

Gerelateerde verhalen

vrouw met warmtepomp en cv-ketel in huis

Welk type warmtepomp past bij jou?

Bekijk de warmtepompen
Eneco zonnepanelen interview Richard

In vier weken zonnepanelen op het dak en intussen al twee bomen bespaard

Van offerte tot installatie: lees hoe dit verliep
De woning van Remmelt en Diana is comfortabeler dankzij spouwmuurisolatie

Sinds vloerisolatie eindelijk warmere voeten

Lees het verhaal van Diana en Remmelt