Let op! Geld lenen kost geld

Maak je duurzame stap mogelijk

Je huis duurzamer maken is betaalbaarder dan je misschien denkt! Bijvoorbeeld met subsidie, belastingvoordeel en lage rente bij een duurzame lening. Plan je een gratis verkenningsgesprek in? Dan bespreken je samen met de adviseurs van Eneco ook de mogelijkheden voor financiering. En krijg je hiervan een overzicht bij je offerte.
Rekenmachine met gekleurde bon

Mogelijkheden voor financiering

Het voordeel van een lening is dat je elke maand een bedrag betaalt. Je hoeft vooraf dus geen grote investering te doen. De meest gebruikte leningen voor het verduurzamen van je huis zijn de Energiebespaarlening en de GreenLoans lening. Deze zijn in heel Nederland beschikbaar. Deze leningen zijn speciaal bedoeld om mensen te helpen bij het verduurzamen. Ze hebben daarom een lage rente. Zo wordt het aantrekkelijker om voor een warmtepomp of zonnepanelen te kiezen. • Eerder aflossen zonder boete
 • Geen afsluitkosten
 • Rente is voor de belasting aftrekbaar

 

Logo Nationaal warmtefonds

Energiebespaarlening

 • De lening met de laagste rente
 • 0% rente bij inkomen tot € 60.000
 • Ook voor als je weinig kunt lenen of ouder bent dan 75 jaar
 • Online zelf de lening afsluiten


De Energiebespaarlening is van het Nationaal Warmtefonds. Dat fonds werkt in opdracht van de Rijksoverheid.

Logo Greenloans

GreenLoans lening

 • Aantrekkelijke rente
 • Een aanvraag wordt snel verwerkt
 • Geld komt op je eigen rekening
 • Een persoonlijke adviseur, ook begeleiding ná het afsluiten van een lening


Defam | GreenLoans is een onderdeel van ABN Amro. Het aanvragen gaat via www.krediet.nl.

Lokale duurzaamheidsleningen

Ook gemeenten en provincies stimuleren duurzame maatregelen. Daarom bieden zij de Duurzaamheidslening aan. Deze lening biedt goede voorwaarden voor het betalen van energiebesparende maatregelen.

De Duurzaamheidslening komt van de stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Benieuwd of dit ook in jouw gemeente of provincie kan?

Deze diensten maken het makkelijk

Financieringsplan

Financieringsplan

De experts van Eneco Consumer Finance B.V. maken gratis een financieel plan voor je. Ze berekenen hoeveel het verduurzamen van je woning kost en hoeveel energie je bespaart. Ook krijg je inzicht in leningen, subsidies en andere financiële voordelen.
Via Eneco Duurzaam Wonen wordt je geholpen met je subsidie aanvraag via de handige Subsidie Service.

Subsidieservice

Voor de aanschaf van een warmtepomp biedt de overheid flinke subsidies. Je kunt deze subsidie zelf aanvragen. Vind je dat te veel gedoe? Met de Subsidieservice regelen wij dit allemaal voor je.
Autoriteit Financiële Markten
Eneco Consumer Finance B.V. is geregistreerd als financieel dienstverlener met een vergunning voor het adviseren voor en bemiddelen in consumptief krediet. Je kunt onze vergunning vinden in het register voor financiële dienstverleners van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Ons vergunningnummer is 12048988
 
Klachteninstituut Financiële Dienstverlening
Eneco Consumer Finance B.V. is aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) onder aansluitingsnummer 300.018480.

Logo Klachteninstituut Financiële Dienstverlening

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze klantenservice helpt je graag verder.Naar de klantenservice