Zo werkt de Eneco WarmteWinner®

De Eneco WarmteWinner® zet warme lucht om in warm water. Hij pompt het verwarmde water direct via de leidingen naar de radiatoren. Zo hoeft je cv-ketel minder hard te werken en verbruik je minder gas.

Samenwerking voor maximale warmtewinst

De Eneco WarmteWinner® werkt het best als hij kan samenwerken met andere apparaten in je woning.

RadiatorenDe WarmteWinner zet warme lucht om in warm water. En pompt dat via de leidingen naar de radiatoren. Zo hoeft je cv-ketel minder hard te werken én verbruik je minder gas.
ThermostaatJe geeft op de thermostaat aan hoe warm je het wil hebben, waarna de WarmteWinner bepaalt of hij het alleen aankan òf hulp van je cv-ketel nodig is.
Cv-ketelDe cv-ketel springt bij als de WarmteWinner je huis in z’n eentje niet warm krijgt, bijvoorbeeld als het bitter koud is buiten.

De werking van de Eneco WarmteWinner®

De WarmteWinner hergebruikt de warmte in de ventilatielucht om je huis duurzaam te verwarmen. Klinkt ingewikkeld, maar het is eigenlijk heel logisch. In plaats van warme lucht naar buiten te pompen, recyclet de WarmteWinner de warme lucht en gebruikt deze om je huis te verwarmen. In deze video leggen we het uit.

 

De Eneco WarmteWinner® in de praktijk

De mechanische ventilatie ververst de lucht in je huis: oude lucht eruit, nieuwe lucht erin. Maar met die oude lucht vliegt ook de warmte naar buiten. Zonde eigenlijk.

De WarmteWinner is een hybride warmtepomp die je ventilatiebox vervangt. Hij gebruikt de warme lucht om het water in de leidingen van je verwarming op temperatuur te brengen. Zo wordt de lucht in je huis geventileerd, én zit je er lekker warmpjes bij.

vader en kind zitten bij WarmteWinner

Is de Eneco WarmteWinner® iets voor jou?

Past de WarmteWinner niet bij jou, of zoek je toch iets anders? Eneco biedt verschillende hybride warmtepompen aan, en ook hybride én all-electric ready warmtepompen. Bekijk de verschillen en ontdek welke het beste bij jouw situatie past.

Daarom een WarmteWinner

  • Bespaar op je gasverbruik
  • Compact en stil
  • Meer wooncomfort
Echtpaar met tablet aan keukentafel

Maak het mogelijk met subsidie

Zie je op tegen de aanschafkosten van een WarmteWinner? Op al onze warmtepompen ontvang je subsidie vanuit de overheid. De subsidie voor een WarmteWinner is € 2.250.
Man met tablet | Eneco

Geld besparen met een WarmteWinner

Met de Eneco WarmteWinner® gebruik je minder gas maar wel meer elektriciteit. De gemiddelde besparing is zo’n € 285 per jaar. Hoe zit dat precies?
Monteur legt werking WarmteWinner uit aan klant

Welk type warmtepomp past bij jou?

Er zijn verschillende soorten warmtepompen: hybride, all-electric ready en compleet elektrisch. Bekijk de verschillen en ontdek welke het beste bij jou past.