Regio Rotterdam
Een van de twee grootste warmtenetten van Eneco ligt in Rotterdam. Het is meteen ook een van de meest duurzame netten van Eneco. Dit komt door de inzet van hernieuwbare bronnen. Naast een groot net in Rotterdam vind je onze netten ook in Barendrecht, Papendrecht, Bergschenhoek en iets verderop in Bleiswijk. Eneco werkt samen met de gemeentes, en maakt met hun afspraken over de verdere stappen in de transitie.Waar zit het?
Vanuit het warmtenet Rotterdam wordt warmte geleverd aan: Rotterdam centrum, Zuid, Noordoost maar ook aan Capelle aan de IJssel, Nesselande, het tuinbouwgebied Lansingerland. Alles samen zijn er zo'n 59.000 woningen en bedrijven aangesloten op het netwerk. In bijna alle gevallen is het net behoorlijk duurzaam: in vergelijking met een woning op aardgas gaat het om een CO2-reductie van zo'n 70%. In het Warmte-etiket kan je precies zien hoe duurzaam onze warmte is.
Het warmte-etiket
Diverse bronnen leveren de warmte aan het net waarop je bent aangesloten. Afhankelijk van het type bron(nen) is de herkomst van je warmte. Dat is de warmte die jij weer gebruikt voor het verwarmen van je woning of voor warm water tijdens het douchen. Soms is een net al best duurzaam, maar bij sommige netten hebben we nog stappen te zetten. Voor een overzicht van de bronnen per net kijk je op ons warmte-etiket.Toekomstplannen
Om regio Rotterdam verder te verduurzamen zijn we bezig met de overstap van gas naar warmte voor Groenoord (Schiedam) en de Rotterdamse wijk Bospolder-Tussendijken.De samenwerking voor warmte in Bospolder-Tussendijken
Warmte in Bospolder-Tussendijken
Het warmtenet voor Groenoord
Warmtebronnen
Bronnen die regio Rotterdam voorzien van warmte zijn onder andere de afvalverwerkingscentrale (AVR) in Rozenburg en warmte die komt uit de Uniper centrale in Capelle aan de IJssel. De netten buiten het warmtenet Rotterdam worden van warmte voorzien door piekketels en elektriciteitscentrales. Op het warmte-etiket zie je per net welke bronnen de warmte leveren en hoe duurzaam ze zijn.