Nu we er toch zijn

Het is je vast niet ontgaan: Nederland neemt langzaam maar zeker afscheid van aardgas. In jouw straat ligt een stadswarmteleiding die binnenkort vervangen wordt. Dé kans om de stap naar aardgasvrij te maken, want tijdens de werkzaamheden is het mogelijk om je woning aan te sluiten op het warmtenet.Je kunt kiezen uit twee mogelijkheden. Ben je nu al klaar voor aardgasvrij verwarmen? Kies dan Eneco Stadswarmte. Ben je nog niet klaar voor aardgasvrij, maar heb je wel plannen om binnen een paar jaar over te stappen? Kies dan Eneco BuisNaarJeHuis. Lees hieronder meer.


Een Eneco monteur laat een klant iets zien op een tablet
Drie planten groeien op 3 stapeltjes euromunten

Wat is Eneco Stadswarmte

Stadswarmte van Eneco maakt gebruik van de warmte die er toch al is en die vrijkomt in elektriciteitscentrales, de industrie, of bijvoorbeeld bij het verbranden van afval. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt voor de verwarming van het huis en het warme water uit de kraan en douche. Met een aansluiting op het warmtenet in Utrecht/Nieuwegein stoot je nu al 55% minder CO2 uit dan bij het verwarmen met een cv-ketel.

Wil je meer weten over onze warmtebronnen en de verduurzaming, kijk op eneco.nl/warmte-etiket en op eneco.nl/over-ons/wat-we-doen. Voor informatie over onze tarieven, ga naar eneco.nl/duurzame-energie/warmte-koeling/tarieven.

DuurzamerEen stuk minder CO2-uitstoot dan een vergelijkbare woning op gas.
MakkelijkAltijd inclusief service en onderhoud. Geen omkijken naar.
BetaalbaarAltijd een eerlijke prijs dankzij de Warmtewet
Klaar voor de toekomstEen woning zonder gasaansluiting

Eneco BuisNaarJeHuis

Je huis klaar voor de toekomst. Laat ons alvast een buis voor stadswarmte tot in de gevel van je huis leggen. Zo maak je je huis alvast klaar voor een duurzame toekomst. Dan gebruik je nu nog gas, maar als je over wilt stappen hoeft de straat niet meer open.

Voordelen aanleggen Eneco BuisNaarJeHuis

  • Nu tijdelijk € 995,- incl. btw
  • Je huis klaar voor een aardgasvrije toekomst
  • Overstappen naar Eneco Stadswarmte wanneer jou dat uitkomt voor een restbedrag van € 3.190,- incl. BTW (prijspeil 2024). Dit restbedrag wordt eenmaal per jaar geïndexeerd om te corrigeren voor stijgende materiaal- en loonkosten (inflatie).

Eneco Stadswarmte

Ben je nu al klaar voor aardgasvrij verwarmen? Door voor Warmte van Eneco te kiezen loop je voorop in de energietransitie naar aardgasvrij. En het levert je blijvend voordeel op. Je hebt namelijk geen cv-ketel, boiler of geiser meer nodig. Wij onderhouden het warmtenet voor je en komen langs bij een storing, dit zit bij de prijs inbegrepen.

Voordelen aanleggen Eneco Stadswarmte

  • Nu tijdelijk € 3.690,- incl. btw (normale prijs: € 5.250,- incl. btw)
  • Je huis is veiliger
  • Geen cv-ketel, boiler of geiser meer nodig
  • Er zijn subsidiemogelijkheden
  • Duurzaam, makkelijk en toekomstbestendig

Hoe werkt het aanmelden?

Wat is een wettelijke asbestinventarisatie?


Bij een wettelijke asbestinventarisatie (WAI) neemt een partij monsters van de ruimtes waarin wij zullen werken en controleert deze op asbest. Eneco draagt de kosten hiervoor. Mocht er asbest aanwezig zijn, dan kun je kiezen hoe je verder wilt. Om gebruik te maken van het “Nu We Er Toch Zijn” aanbod is het nodig dat het asbest wordt verwijderd, maar dit zal kosten met zich meebrengen. Je kunt er ook voor kiezen het asbest te laten zitten, want verwijderen is niet wettelijk verplicht. Je aanvraag kun je dan kosteloos annuleren.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Wij helpen je graag verder.Neem contact op