Waarborgsom

Soms vragen we je een waarborgsom voordat we stroom, gas of andere producten aan je leveren. Op deze pagina lees je wat een waarborgsom is, waarom je borg moet betalen en wanneer het bedrag wordt teruggestort op je rekening.

Wat is een waarborgsom?

Een waarborgsom is borg voor de betalingen van je nota’s. Het is een bedrag van € 400 dat je aan ons betaalt voordat we je aanmelding verwerken dan wel gaan leveren. Als je je nota’s niet op tijd betaalt, dan verrekenen we deze achterstallige betalingen met je waarborgsom.

Waarom je soms een waarborgsom moet betalen

Als je klant wordt bij Eneco onderzoeken we op basis van adres- en persoonsgegevens eerst je betaalgedrag. We checken je gegevens bij kredietinformatiebureau EDR. Bij een negatieve uitkomst vragen we je om een waarborgsom. We bespreken dit met je vóór we je aanmelding definitief verwerken, dan wel voordat we gaan leveren.

Ben je al Eneco-klant? Dan vragen we alleen om een waarborgsom als je een betalingsachterstand bij ons hebt. Voordat we je weer een nieuw contract kunnen aanbieden, moeten eerst de waarborgsom én alle onbetaalde nota’s zijn betaald.

Waarborg betalen: zo werkt het

Je krijgt een e-mail van ons met daarin een betaallinkje waarmee je direct kan betalen. Let erop dat je de waarborgsom binnen 14 dagen overmaakt. Je betaalt het bedrag in één keer, het kan niet in termijnen.

Terugstorten van je waarborg

Vanaf de levering houden we één jaar bij of je op tijd betaalt. Als je dat 12 maanden (12 termijnbedragen per automatische incasso) doet, storten we de waarborgsom terug op de rekening die je voor Eneco-betalingen gebruikt.

Betaal je één of meer termijnbedragen niet op tijd? Dan begint het tellen weer opnieuw totdat je 12 aaneengesloten maanden op tijd hebt betaald.

Eindigt jouw contract? Dan ontvang je uiterlijk binnen zes weken na het ontvangen van je eindnota je waarborgsom weer terug. Mocht er op dat moment nog een bedrag bij ons openstaan, dan verrekenen we dat met de betaalde waarborgsom.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice