Toon® in de vakantiestand

Toon® is niet alleen een handige hulp als je thuis bent, maar ook als je op vakantie gaat. Met de vakantiestand kun je namelijk van tevoren de temperatuur in huis instellen voor als je er niet bent. Als je weer terug bent, gaat Toon zodra je hem aanraakt weer op de normale stand. Je kunt het ook allemaal regelen via de Toon App. Hier leggen we uit hoe het werkt.

Vakantiestand aanzetten

Ga je op vakantie en wil je je huis energiezuinig achterlaten? Stel met de vakantiestand de temperatuur in voor de periode waarin je weg bent. Zo doe je dat:

Ga op Toon® naar Menu > Vakantie > Instellen. Als je de weergegeven instelling laat staan en ‘Opslaan’ kiest, gaat de vakantiestand meteen aan. Hier kies je de gewenste temperatuur voor de vakantieperiode. Gebruik hiervoor de + en - knoppen. Als je op ‘Nu’ klikt, gaat de vakantiestand direct in.

Wil je de vakantiestand  instellen voor een later moment? Kies dan een datum en tijdstip voor de start van de vakantieperiode. Gebruik hiervoor de pijltjesknoppen en klik op ‘Opslaan’.

Je stelt het einde van je vakantie in door te klikken op ‘Ik terugkom’. Daarmee kies je geen specifieke eindtijd, maar stopt de vakantiestand op het moment dat je Toon weer aanraakt bij terugkomst.

Wil je wel zelf het eindmoment instellen? Gebruik de pijltjesknoppen om de datum en tijd in te stellen. Klik dan op ‘Opslaan’. Je ziet dat Toon de vakantieperiode heeft onthouden aan het koffertje rechtsboven in je scherm. Als de vakantieperiode ingaat, gaat het scherm in de slaapstand. Je verandert de instellingen van je vakantieperiode met het potloodje. Verwijder de ingestelde vakantie met het prullenbakje.

Vakantiestand aanpassen

Heb je de vakantiestand al ingesteld voor een later moment, maar is er toch iets veranderd? Geen probleem, je past het zo weer aan.

De vakantiestand staat aan als je een koffertje op het startscherm ziet.

Ga op je Toon naar het menu in het startscherm en klik op het koffertje. Daar kun je de vakantiestand aanpassen. Kies het potloodje om de vakantieperiode te wijzigen en kies vervolgens de onderdelen die je wilt aanpassen.

  • De + en - knoppen gebruik je om de gewenste temperatuur te wijzigen;
  • Klik op ‘Startdatum’ om het begin van de vakantieperiode te veranderen (datum en tijd);
  • Klik op ‘Einddatum’ om het eind van de vakantieperiode te wijzigen (datum en tijd).
  • Klaar? Klik dan op ‘Opslaan’.
 

Vakantiestand uitzetten

Als je ‘Ik terugkom’ hebt gekozen bij het inschakelen van de vakantiestand, gaat Toon automatisch weer in de ‘gewone stand’ als je hem aanraakt bij terugkomst van vakantie. Maar je kunt ook zelf de einddatum instellen. Ga daarvoor naar Menu > Vakantie. Gebruik de pijltjesknoppen om de einddatum in te stellen en klik op ‘Opslaan’.

Vakantiestand via de Toon App

Het instellen, aanpassen en uitschakelen van de vakantiestand is ook erg eenvoudig via de Toon App.

 

Download de app in de App Store of via Google Play. Je kunt inloggen met hetzelfde e-mailadres en wachtwoord als je voor Mijn Eneco gebruikt.

 

Klik op Menu > Vakantie. Dan wijst het gebruik van de vakantiestand zich verder vanzelf.

 

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice