Garantie op Toon®

Hopelijk ben je tevreden met Toon®. Mocht er toch iets aan kapot gaan, dan is het goed te weten dat je twee jaar garantie hebt. Daar zijn natuurlijk wel bepaalde voorwaarden aan verbonden. Zo mag je Toon niet zelf openmaken om hem te repareren. Daar hebben we onze eigen Toon-monteurs voor. Op deze pagina lees je meer over de voorwaarden die gelden voor de garantie op Toon.

Je krijgt 2 jaar garantie op je Toon

De garantie op Toon verlenen we aan jou persoonlijk. Je kunt de garantie niet overdragen aan iemand anders.

Als Toon® niet goed werkt

Heb je een probleem met Toon®? Dat is vervelend. Gelukkig kun je veel storingen heel gemakkelijk zelf oplossen.

Gaat het om een ontwerp-, ontwikkel- of productiefout en merk je die op binnen de twee jaar na de begindatum van het gebruik? Dan kun je gebruikmaken van je twee jaar garantie op Toon: onze monteur repareert Toon dan kosteloos.

De garantie op Toon verlenen we aan jou persoonlijk. Je kunt de garantie niet overdragen aan iemand anders.

Als een monteur nodig is

Als Toon het niet doet, is dat soms een kwestie van een storing. Die kun je meestal zelf oplossen, of je kunt Toon resetten. Maar soms is er echt iets stuk. Dan sturen we een monteur.

Monteurskosten?
Is er binnen de garantieperiode van twee jaar een monteur nodig voor Toon, dan brengen we daarvoor geen kosten in rekening. Ook niet voor een onderdeel dat eventueel moet worden vervangen. Soms blijkt achteraf dat je Toon kapot was door iets wat niet onder de garantie valt. Bijvoorbeeld omdat je hem zelf hebt opengemaakt. Dan brengen we wel € 75 aan voorrijkosten in rekening.

Nieuwe Toon
Kan de monteur Toon niet meer repareren? Dan krijg je een nieuwe Toon van ons als hij nog geen 2 jaar oud is en de fout niet bij jou ligt.

In andere gevallen betaal je € 99 voor een nieuwe Toon (normaal kost die € 200), plus € 75 aan voorrij- en installatiekosten. In totaal is dat € 174.

Garantie na herstel
Een herstelde of vervangen Toon krijgt garantie voor de rest van de garantietermijn. Is de rest van die termijn korter dan 90 dagen? Dan krijg je van ons 90 dagen garantie.

Wees zuinig op je garantie

Twee jaar garantie is een mooie voorwaarde van Toon. Je kunt vrij gemakkelijk zorgen dat je die garantie behoudt. Ga voorzichtig met Toon om, ook als hij niet goed lijkt te werken.

Een paar voorbeelden van situaties waarin je geen recht (meer) hebt op garantie:

  • Als je Toon zelf open hebt gemaakt;
  • Als er een monteur aan je Toon heeft gewerkt die niet door Eneco is gestuurd;
  • Als je Toon behandelt met vloeibare schoonmaakmiddelen of vloeistoffen;
  • Als je updates van een ander bedrijf op Toon zet;
  • Als je de ventilatieopeningen van Toon niet openhoudt.

Alle voorwaarden voor Toon® inzien?

We hebben alle voorwaarden die gelden voor Toon op een rij gezet. Lees ze eens rustig na. 

Bekijk alle voorwaarden

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice