Artist impression van de urban surfpool van RiF010 in Rotterdam met surfers op het water

Surfen op groene stroom 

7 mei 2024 door Redactie Eneco
Op 6 juli 2024 opent RiF010: een surfpool met perfecte golven midden in Rotterdam. Hier gaan ervaren surfliefhebbers en beginnelingen los op de golven. RiF010 neemt haar footprint heel serieus. Wind in de rug helpt daar natuurlijk bij. En die geven we graag. Niet toevallig dus, dat Eneco één van de trotse founding fathers is. Natuurlijk zorgen we ook voor 100% groene stroom, om de golven mee op te wekken. Benieuwd naar deze Rotterdamse wereldprimeur? Lees snel verder. 

RiF010: Surfen in het hart van Rotterdam   

Je vindt RiF010 om de hoek van de Markthal, in de Steigersgracht. Je kunt er golfsurfen op 3 niveaus: beginner, intermediate en gevorderd. Als bezoeker volg je de acties vanaf het strandhuis met terras aan de gracht. Liever scubaduiken, kajakken of suppen? Gaan we doen! Vanuit hier maak je tochten over het water, door de hele stad.

Zo duurzaam mogelijk   

Juist surfers merken de gevolgen van milieuvervuiling in zee en op de stranden. Ook RiF010 voelt de noodzaak van duurzamer denken en doen. Zo wordt het water uit de Rotte gefilterd door microzeven in plaats van traditionele zandfilters. Deze techniek is energiezuiniger. En op de kade gaan we gewoon door. Op het dak van het strandhuis liggen zonnepanelen. En een warmtepomp haalt energie uit het grondwater voor verwarming van strandhuis, restaurant en douches.

Golven uit 100% groene stroom  

Eneco levert 100% groene stroom. Elektromotoren met speciale ‘smart frequency drives’, wekken hiermee de surfgolven op. Met deze techniek schakel je snel in de stroombehoefte bij meer of minder gebruik. Zo gaat weinig tot geen stroom verloren. En zelfs het boekingssysteem regelt de bezoekers zo in, dat de groene stroom altijd zo goed mogelijk gebruikt wordt voor de aanwezige surfers.

De hele stad surft mee  

RiF010 is meer dan surfen en watersport. Stichting RiF010 laat Rotterdamse schoolkinderen kennis maken met golfsurfen en andere watersporten. Elke golf die wordt gesurft en elke kop koffie die wordt gedronken draagt hieraan bij.
Vrouw met paraplu

Kies jij ook voor 100% groene stroom?

Bij ons ontvang je altijd groene stroom. Opgewekt uit duurzame bronnen, zoals de wind of de zon. En je kiest gemakkelijk een energiecontract dat bij je past. Of je nu gaat voor vast, dynamisch of een combinatie daarvan.  

Lees verder

Ewald Gobind, custom engineer bij Eneco, staat in een klaslokaal op de basisschool en geeft een gastles over duurzame energie

Duurzame energieles: kinderen weten vaak meer van groene energie dan hun ouders

Lees het interview met Ewald
Moeder en dochter op een stoel met mobiel in hand

Wat is duurzame energie? 5 vragen beantwoord

Bekijk de antwoorden