Je zonnepanelen gaan het dak op!

Het is zover, je zonnepanelen worden geplaatst op jouw dak. Op de dag van de installatie werken de installateurs precies volgens de werkzaamheden die tijdens de schouw zijn afgesproken. Geen verrassingen dus!
Monteurs op weg naar een huis

Voorbereiden op installatie

De monteurs gaan straks aan het werk in je meterkast. Dus dan is het handig als deze al vrijgemaakt is. Ook op de plek waar de omvormer geplaatst gaat worden moet voldoende ruimte zijn om aan het werk te kunnen. Soms zijn dakpannen broos geworden in de loop van de tijd. Met een paar reserve dakpannen kunnen eventuele kapotte dakpannen gelijk vervangen worden. Als laatste is het handig dat er buiten voldoende werkruimte is, ook om bijvoorbeeld een steiger te kunnen plaatsen.

De dag van de installatie

 
Illustratie van de datum waarop je je energie geleverd krijgt
1

Installatie zonnepanelen en omvormer

In de ochtend krijg je bezoek van 2 monteurs. Zij bevestigen de zonnepanelen op je dak. En zorgen ervoor dat de omvormer op de afgesproken plek wordt gemonteerd.
We lezen de meterstanden op afstand uit, of geef ze zelf door
2

Verbinden met stroomkabels

Vervolgens leggen ze de stroomkabels. Hiermee verbinden ze de zonnepanelen met de omvormer en de omvormer met de meterkast. Als dat afgesproken is, doen ze ook aanpassingen aan de meterkast.
Illustratie om je aan te melden bij mijn eneco
3

Verbinding met het internet

De monteur zorgt er ook voor dat je omvormer verbonden is met het internet. Zo kun je straks in de app zien wat je zonnepanelen opleveren.
Illustratie van een meneer achter de computer
4

Meld je zonnepanelen aan

Vergeet niet je zonnepanelen aan te melden op energieleveren.nl.

Geniet van je panelen

Als de zonnepanelen geïnstalleerd zijn, wil je natuurlijk zien wat dat je oplevert. Dat kan heel eenvoudig via de app!