Inzicht in je teruglevering met de Eneco app

Benieuwd hoeveel stroom je zonnepanelen terugleveren aan het net? Dit en nog veel meer vind je in de Eneco app.

Download de Eneco app:
Een vrouw kijkt op haar telefoon voor meer inzicht
Zonnepanelen op een zonnedak

Registreer je zonnepanelen

In de Eneco app zie je hoeveel stroom je verbruikt én hoeveel stroom je teruglevert aan het energienet. Heb je een slimme meter? Dan gaat dit automatisch en wordt de stroom die je teruglevert meestal geregistreerd op een apart telwerk. Meld je zonnepanelen aan bij je netbeheerder via energieleveren.nl. Dan wordt ook je teruglevering automatisch doorgegeven. Heb je geen slimme meter, dan loopt je meter achteruit als je stroom teruglevert aan het energienetwerk. Je kunt in de Eneco app je meterstanden doorgeven om te zien hoe het gaat met je verbruik.

Nog meer inzicht

Altijd als de zon schijnt wekken jouw zonnepanelen stroom op. Heb je op dat moment een apparaat aan staan? Dan wordt de opgewekte stroom daarvoor gebruikt. Heb je dat niet? Dan wordt de stroom teruggeleverd aan het energienet. Je levert dus bijna altijd minder stroom terug aan het net dan je opwekt. In de Eneco app zie je hoeveel stroom je teruglevert.

Wil je precies weten hoeveel stroom je in totaal opwekt? Dit kun je terugzien in de app van de omvormer van je zonnepanelen. Je krijgt van ons een mail waarin precies uitgelegd staat wat je moet doen.
Een man kijkt op zijn tablet

Pas je termijnbedrag aan

Met zonnepanelen kan vaak je termijnbedrag omlaag. In de Eneco app pas je dit zelf eenvoudig aan. Weet je niet welk termijnbedrag bij je past? Geen zorgen. Op je jaarnota verrekenen we de hoeveelheid stroom die je hebt afgenomen met de hoeveelheid stroom die je hebt teruggeleverd en de termijnbedragen die je hebt betaald. Het verschil ontvang je terug of moet je bijbetalen. Zo betaal je nooit meer dan je verbruikt.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice