Maak je huis van nu

Huis van de toekomst? Maak je nieuwe huis van nu.
Hoe doe je dat en waar moet je opletten? Wij geven je tips.

Duurzaam leven is een eerste stap: groene stroom heb je al, apparaten uitzetten doe je al. Je eet bewust en laat – als het kan – de auto staan. Kortom: je bent goed bezig.

Maar wil je graag de volgende stap zetten? Dan helpt Eneco je bij het nog duurzamer maken van jouw nieuwe droomhuis. Dat niet meer afhankelijk is van gas, en op den duur een schone energiecentrale wordt. Een huis dat blij wordt van de zon. Met zonnepanelen en zonneboiler. Met warmtepomp en een batterij om zelfopgewekte stroom op te slaan.

Dat is geen huis van de toekomst, maar een huis van nu! Eneco helpt je met het verduurzamen van je eigen vierkante meters, richting energieneutraal.

De Eneco monteur helpt je bij het verduurzamen van je huis | Eneco

Zonnepanelen op je nieuwe dak.

Nu, later of nooit?

Een jongen speelt met een vergrootglas | Eneco

Je krijgt een nieuw dak boven je hoofd. En vraagt je af of er meteen zonnepanelen op kunnen. Of je gaat verhuizen naar een appartement, zonder eigen dak. Wat doe je dan als je duurzaam wilt opwekken? Eneco heeft hierop de antwoorden.

We helpen je met innovatieve producten en diensten. Van eigen zonnepanelen op je eigen dak tot jouw panelen op het dak van een school in de buurt. Of panelen in een zonnepark. We rekenen de besparing en terugverdientijd voor je uit. En vertellen je alles over de terugleververgoeding voor opgewekte stroom. Eneco is dé energiepartner, ook als het zonnestroom gaat.

Lees meer

Straks is ieder nieuw huis gasvrij

We nemen de komende jaren afscheid van aardgas. De gasketel gaat in de ban. Vanaf 2021 is elektrisch koken standaard. En worden alle nieuwe woningen verwarmd met stadsverwarming, zonneboilers en warmtepompen. Het plan is ook om jaarlijks minimaal 30.000 bestaande woningen om te bouwen naar gasvrij.

Wil jij op de toekomst voorbereid zijn? Check dan de plannen voor jouw eventuele nieuwbouwwoning. Of verdiep je bij aankoop van een bestaande woning in de mogelijkheden om bijvoorbeeld elektrisch te gaan koken.

Een man spoelt eten af in een keuken | Eneco