Windpark Hogezandse Polder

Op windpark Hogezandse Polder, ten zuiden van de Langeboomweg in Numansdorp, staan sinds maart 2019 negen windmolens. Gezamenlijk wekken de molens jaarlijks circa 107 GWh groene stroom op. De opgewekte stroom wordt geleverd aan het openbare elektriciteitsnet. Met de komst van dit windpark is gemeente Hoekse Waard weer een stap dichterbij de ambitie om in 2040 klimaatneutraal te zijn.

Vanuit het windpark wordt er een lokale bijdrage ter beschikking gesteld die bedoeld is om de inwoners in de directe omgeving de kans te geven iets moois toe te voegen aan hun omgeving.
Windpark Hogezandse Polder
Windpark Hogezandse Polder

Eneco WindOpbrengst®

Windpark Hogezandse Polder draait op volle toeren. Met dit windpark dragen we bij aan het verduurzamen van de Nederlandse energievoorziening en kan er geprofiteerd worden van het windpark. Met Eneco WindOpbrengst® ontvangen deelnemers vijf jaar lang een mooi rendement. Inwoners van de gemeente Hoeksche Waard kregen voorrang en ontvangen een hoger rendement.

Feiten en cijfers

Windmolens
  • 9 stuks
  • Senvion 3.4 MM122
  • Ashoogte: 119 meter
  • Rotordiameter: 122 meter
Jaarlijkse opbrengst
  • 107.438.000 kWh
Customer care employee

Contact

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over Windpark Hogezandse Polder? Klik op de knop hieronder en stuur ons een mail.

Gerelateerde pagina's

Kijk ook wat we verder al tot stand gebracht hebben om onze missie ‘duurzame energie van iedereen’ waar te maken.
Windpark Vianen

Windpark Autena

Windpark Delfzijl Noord

Windpark Delfzijl Noord

Windpark Kabeljauwbeek

Windpark Kabeljauwbeek