Garanties op je zonnepanelen van Eneco

Als je zonnepanelen hebt van Eneco, krijg je garantie op de installatie. Ook krijg je garantie op het panelen-systeem en het vermogen van je panelen. Fijn, want zo weet je zeker dat je goed geholpen wordt als er iets stukgaat. Op deze pagina lees je meer over de verschillende soorten garanties.

Installatiegarantie

Je hebt tien jaar garantie op de installatie van je zonnepanelen-systeem. Dit noemen we de installatiegarantie. Hierbij gaat het om hoe het systeem geïnstalleerd is en de hoe de monteurs hebben gewerkt. Wat krijg je vergoed?
Is er schade gemaakt tijdens de installatie, dan lossen we dat voor je op. Denk aan een kabel die stukgaat. Of een dakpan die niet goed is teruggelegd, waardoor je een lekkage krijgt. We sturen dan iemand om het probleem op te lossen en zorgen ervoor dat de eventuele gevolgschade wordt gerepareerd. Daar betaal je niets voor. Dat valt onder je installatiegarantie.
Is er iets aan de hand en twijfel je of het onder de installatiegarantie valt? Neem contact met ons op via duurzaamwonen@eneco.com.

Productgarantie

Je zonnepanelen-systeem bestaat uit:

  • je zonnepanelen
  • montagesysteem
  • het monitoringskastje (de gateway)
  • de omvormer

Je hebt garantie op al deze producten. Dat noemen we de productgarantie. Die kan per product en per fabrikant verschillen. Hieronder vind je een overzicht.

 
Zonnepanelen
Meyer Burger 390 Wp25 jaar productgarantie
United Renewable Energy 420 Wp25 jaar productgarantie
United Renewable Energy 400 Wp15 jaar productgarantie
Montagesysteem
Enphase Q relais5 jaar productgarantie
Esdec ClickFit EVO montagemateriaal20 jaar productgarantie
Esdec FlatFix montagemateriaal20 jaar productgarantie
Monitoringskastje
Enphase IQ Gateway Metered5 jaar productgarantie
Enphase IQ Gateway Standaard5 jaar productgarantie
Growatt ShineLink X1 jaar productgarantie
Omvormers
Enphase Micro-omvormer25 jaar productgarantie
Growatt Stringomvormer10 jaar productgarantie

Gaat er iets kapot aan je zonnepanelen-systeem, dan volgen we deze stappen:

  • We kijken of het onderdeel nog onder de garantie valt. 
  • We vragen de fabrikant om ons een vervangend product of onderdeel te sturen. Soms duurt dit wat langer. Wij houden je hiervan op de hoogte.
  • We maken een afspraak met je. Onze monteur komt je zonnepanelen-systeem repareren.


Goed om te weten: alleen het onderdeel dat vervangen wordt, valt onder de productgarantie. Je betaalt wel monteurskosten. Die kosten vallen niet onder de productgarantie. 

 

Vermogensgarantie

Wist je dat zonnepanelen minimaal 25 jaar meegaan? Maar elk jaar neemt het vermogen van je zonnepaneel iets af door de uv-straling. Ook beschadigingen aan het paneel, zoals kleine krasjes, kunnen ervoor zorgen dat het vermogen afneemt. Het gaat om ongeveer 0,6% afname van het vermogen per jaar. Dit betekent dat het het paneel dan iets minder energie opwekt. 
Elke fabrikant geeft daarom vermogensgarantie. Dat betekent dat de fabrikant een minimaal opwekpercentage belooft na jarenlang gebruik. Wekken de panelen na al die jaren minder op dan wat de fabrikant heeft beloofd? Dan kun je je vermogensgarantie aanspreken. Hieronder vind je de vermogensgaranties van onze panelen op een rij:
Meyer Burger 390 Wp92% na 25 jaar
United Renewable Energy 400 Wp84,8% na 25 jaar
United Renewable Energy 420 Wp87,4% na 30 jaar

Ik wil gebruik maken van mijn garantie

Is er iets aan de hand met je zonnepanelen-systeem en wil je zeker weten of dit onder de garantie valt? Wij kijken met je mee. Neem contact met ons op via duurzaamwonen@eneco.com of bel 088 - 244 0880 op werkdagen van 9:00 tot 17:30 uur.