Nieuwbouwwoning

Je hebt een nieuwbouwwoning gekocht en die wordt bijna opgeleverd. Meestal verzorgt de projectontwikkelaar de aansluiting op het stroom-, gas- of warmtenet. Je hoeft dan alleen een leveringscontract met ons af te sluiten. Heb je met de projectontwikkelaar geen afspraken gemaakt over de aansluiting voor stroom en gas? Dan lees je hier hoe je de bouwaansluiting omzet naar een permanente aansluiting. Ook vertellen we hoe je de eventuele stadswarmte-aansluiting aanvraagt.

Stroom en gas: van bouw- naar permanente aansluiting

Tijdens de bouw van een pand wordt er een tijdelijke aansluiting voor gas en stroom aangelegd: een bouwaansluiting. Bij de oplevering van de nieuwbouw wordt deze omgezet naar een permanente aansluiting. Als je projectontwikkelaar of aannemer dat niet voor je regelt, moet je het zelf doen. Hier lees je hoe.

Stappenplan aanvraag permanente aansluiting stroom en gas  1. Vraag een normale aansluiting (dus geen bouwaansluiting) aan via www.mijnaansluiting.nl.
  2. Je ontvangt een offerte met de kosten van de aanvraag. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op via het telefoonnummer in de offerte.
  3. Geef opdracht voor het maken van de aansluiting.
  4. Van de netbeheerder ontvang je een EAN-code. Bewaar deze goed. Soms hebben we hem nodig bij het in orde maken van je aanvraag voor stroom.
  5. Van het meetbedrijf ontvang je een huurcontract voor de energiemeter (stroom/gas).
  6. Neem contact op met Eneco om je aan te melden.
  7. Twee dagen nadat je een contract met ons bent aangegaan, kun je contact opnemen met de netbeheerder om de meter te laten plaatsen.
    Geregeld!

Aanvraag stadswarmte

Is er in je nieuwe woonwijk stadswarmte, dan vraagt de bouwer meestal de aanleg van een nieuwe warmteaansluiting (tot 100 kW) aan. Voor het leveren van stadswarmte kun je klant bij ons worden. Neem contact op met de .

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice