Betalingsachterstand

Het kan een keer gebeuren dat je je nota niet kunt betalen en een betalingsachterstand oploopt. Dat kan iedereen overkomen. Voorkom extra kosten of het afsluiten van je energie. We helpen je graag bij het vinden van een oplossing. Kijk op deze pagina wat je kan doen.

Betalingsachterstand oplossen? Dit kan je doen

Betalingsregeling met Eneco
Misschien is een betalingsregeling met Eneco een oplossing voor je. Dan betaal je de nota in delen. Bekijk hoe een betalingsregeling werkt en wat de voorwaarden zijn.

 Schuldhulpverlening 
Heb je hulp nodig bij je schulden? Dan kun je ook direct schuldhulpverlening bij je gemeente aanvragen. Wil je liever dat wij je gemeente informeren, zodat ze contact met je kunnen opnemen over schuldhulpverlening? Laat het ons dan weten. Kun je aantonen dat je schuldhulpverlening hebt aangevraagd of krijg je al schuldhulpverlening? Laat je schuldhulpinstantie dan contact met ons opnemen schuldhulpverlening@eneco.com.

 Advies via Geldfit
Eneco werkt samen met Geldfit om je verder te helpen als je moeite hebt om je energierekening te betalen. Ga naar geldfit.nl/energie. Krijg gratis en anoniem advies en tips om energie te besparen. Controleer op welke financiële regelingen je mogelijk recht hebt en krijg hulp bij het aanvragen ervan. Of lees waar je terecht kan voor hulp bij jou in de buurt. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

 Betaal in één keer
Kun je het hele bedrag direct betalen via iDEAL? Mooi! Log in op Mijn Eneco. Je komt op een betalingspagina en daarna betaal je in je eigen bankomgeving.