Aanpak

Een gebouw of een hele woonwijk CO₂-neutraal maken. Een Warmte Koude Opslag, decentraal thermisch grid of warmtenet aanleggen voor de buurt. Het zijn intensieve trajecten, waarin veel verschillende partijen moeten samenwerken. Wij brengen daarin jarenlange ervaring en expertise mee en een nuchtere, no-nonsense aanpak. Met elkaar zetten we de stappen naar een duurzame oplossing per woning, gebouw of wijk.
Wonderwoods: twee unieke groene torens

Voordelen van Eneco Warmte & Koeling

Op weg naar klimaatneutraal in 2035
Voldoe aan duurzaamheidsnormen
Zorgeloos klaar voor de toekomst
Altijd inclusief service en onderhoud

Met teamwork naar maatwerk

 1. Allereerst willen we weten waar u staat. Welke adviezen er liggen. Wat uw specifieke wensen en eisen zijn. Hoe u de samenwerking ziet. Zo brengen we alle mogelijkheden in kaart. Dan maken we gezamenlijk de afweging: wat is het beste antwoord op uw vraag?
  Duurzame warmte & koeling realiseren
 2. Wij zorgen dat uw plannen op maat worden gerealiseerd. Bent u er nog niet uit? Met hulp van de jarenlange expertise en pragmatische aanpak van onze specialisten vinden we samen de werkwijze die precies past bij uw situatie en wensen. We maken een ontwerp. We kijken welke energiebronnen geschikt zijn. Welke technologie uit ons brede aanbod uw project haalbaar en betaalbaar maakt. Elk plan heeft zijn voors en tegens. Die leggen we op tafel. Zo komen we samen tot de beste oplossing.
  Duurzame warmte & koeling realiseren
 3. We starten de werkzaamheden om uw project te realiseren. Hier gaan we letterlijk met onze voeten in de klei. Zo begeleiden we het hele project van plan naar praktijk. We zetten alles op alles om het project zo soepel mogelijk te laten verlopen voor alle partijen. U bent als opdrachtgever betrokken bij elk stuk van het traject. En natuurlijk houden we het belang van de bewoners of toekomstige eindgebruikers scherp in het oog.
  Duurzame warmte & koeling realiseren
 4. Terwijl mensen wonen en werken dragen wij bij aan een comfortabel binnenklimaat. We zijn het aanspreekpunt voor bewoners, regelen de service, het onderhoud én de administratie die daarbij komen kijken. We geven de bewoners inzicht in hun energiegebruik en helpen ze met besparen. Dat doen we nu al voor meer dan 2 miljoen mensen.
  Duurzame warmte & koeling realiseren
Pepijn Lobenstein

'Super efficiënt werken door heldere samenwerking'

'Zo hebben we bijvoorbeeld werkzaamheden of vervangingen vervroegd of samengevoegd omdat dit in de planning beter uitkwam.' Aldus Pepijn van Lobenstein, programmamanager Energietransitie Havensteder.

Bekijk onze projecten

Edge gebouw

EDGE Amsterdam: moderne en duurzame werkomgeving

Een kantorencomplex uit de jaren 70 in Amsterdam-West wordt door EDGE getransformeerd tot een moderne werkplek met de hoogst mogelijke duurzaamheidsscore.
Werkzaamheden in woonwijk

Aanleg warmtenet in de wijk Bospolder-Tussendijken

De gemeente Rotterdam, Havensteder en Eneco werken samen aan de aanleg van een warmtenet, waardoor 1.600 woningen en bedrijven kunnen worden verwarmd met restwarmte uit de havenindustrie.
Papendal

Duurzame ambities sportcentrum Papendal

Papendal gaat voor 35% gasreductie en wil niet alleen het meest duurzame en energiezuinige sportcentrum van Nederland zijn, maar ook op Europees niveau voorop lopen.

Op weg naar CO₂-neutrale warmtelevering

We willen stap voor stap toewerken naar een duurzame en volledig CO₂-neutrale warmtelevering in 2035 voor alle warmteklanten van Eneco. Door innovatie en investeringen in nieuwe duurzame, hernieuwbare warmtebronnen zoals aquathermie, aardwarmte, elektrodeboilers, grootschalige warmtepompen, warmtebuffers en benutting van restwarmte. In ons warmte-etiket doen we verslag van de jaarlijkse CO₂-reductie door Warmte. Per warmtenet maken we inzichtelijk wat er is bespaard en wat dit voor uw organisatie kan betekenen.
Zakenman met tablet

Zet nu de eerste stap

Geïnteresseerd in het duurzaam verwarmen en/of koelen van uw gebouw, project of gebied? Neem contact op met één van onze collega’s. Zij zijn uw expert en staan voor u klaar!
Ronald Dikstaal

Regio Noord-Holland

Ontwikkelaar Energieprojecten regio Noord-Holland
Ronald Dikstaal
06 - 088 8526
Soufian Chattou

Regio Den Haag

Ontwikkelaar Energieprojecten regio Den Haag
Soufian Chattou
06 - 1502 1952
Vincent Ilmer

Regio Rotterdam

Ontwikkelaar Energieprojecten regio Rotterdam
Vincent Ilmer
06 - 2341 2597
Karel Boessenkool

Regio Utrecht

Ontwikkelaar Energieprojecten regio Utrecht
Karel Boessenkool
06 - 5716 5301