'Ambities groeiden mee met de mogelijkheden. Hoe meer er kon, hoe meer we wilden.'

'Eneco pakte alles steeds enthousiast op en bracht het verder en verder.'

Mayada Shaaban, Director Projects EDGE
Edge Amsterdam

Onze gezamenlijke doelen

Duurzame energieoplossingen
'State of the art'
Modern en innovatief
Koploper energietransitie

Video en podcast

Mayada Shabaan van EDGE en Ronald Dikstaal van Eneco vertellen in onze video en podcast over hun reis naar BREEAM Outstanding. De transformatie van iconisch jaren 70 naar ‘state of the art’ energieleverend gebouw.

EDGE Amsterdam West: 'state of the art' gebouw

Een kantoorgebouw uit de jaren 70 aan de Basisweg in Amsterdam West is door EDGE getransformeerd tot een moderne werkplek. Hier is een 'state of the art' gebouw van 60.000 m2 ontwikkeld.

Hoogst mogelijke duurzaamheidsscore
De ontwikkeling van dit nieuwe gebouw is een ambitieuze onderneming waar ook ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen bij passen. Er is gekozen voor een combinatie van duurzame energieoplossingen. Het nieuwe pand scoort hierdoor de hoogste duurzaamheidsscore: BREEAM-NL Outstanding en is zelfs van een energieslurpend naar een energieleverend gebouw omgevormd.
EDGE Amsterdam West
EDGE

Een energieleverend gebouw

Ontwikkelaar EDGE, de energie-experts van Eneco en huurders APG, Alliander en Intertrust leggen de lat hoog. Het was de ambitie om samen een uiterst duurzame energievoorziening te ontwikkelen als onderdeel van een energieleverend gebouw. Die ambitie is meer dan waargemaakt!

Duurzame energieoplossing

Bij het realiseren van de duurzame energieoplossingen voor het kantorengebouw is gekozen voor een integrale aanpak. Het resultaat is een combinatie van innovatieve energieoplossingen onder één dak. De basis wordt gevormd door de Warmte Koude Opslag (WKO) die zorgt voor de levering van warmte en koeling. In de WKO wordt ‘s winters koude opgeslagen, waarmee zomers wordt gekoeld. Andersom wordt het gebouw in de winter verwarmd met zomerwarmte.

Koploper in de energietransitie

Waar op meerdere plekken in Nederland de focus ligt op energiezuinige gebouwen, gaan EDGE en Eneco een stap verder. Naast het gebruik van een Warmte Koude Opslag (WKO) wil EDGE ook energieleverend zijn. Daarom worden er zonnepanelen aangelegd die duurzame energie opwekken en die ook voorzien in de laadinfrastructuur.

Alle energie wordt lokaal opgewekt en verbruikt. Het gebouw is aardgasvrij en vervult de rol van koploper in de energietransitie. Omdat duurzaamheid niet bij de voordeur stopt, zijn er solar carports aangelegd en worden er nog flink veel laadpalen geplaatst voor de parkeerplaatsen.

EDGE

'De BREEAM Outstanding duurzaamheidsscore van EDGE Amsterdam West is de bevestiging van weer een prachtige samenwerking tussen EDGE en Eneco.'

Ronald Dikstaal, Ontwikkelaar Energieprojecten regio Noord-Holland
EDGE

BREEAM-NL score Outstanding

Het resultaat van alle inspanningen? EDGE Amsterdam West voldoet aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de opdrachtgevers. Dat is ook niet onopgemerkt gebleven bij BREEAM-NL, de certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving. We zijn trots dat EDGE Amsterdam West de duurzaamheidsscore ‘Outstanding’ heeft gekregen. Het project sluit hiermee naadloos aan bij de missie van Eneco om in 2035 klimaatneutraal te zijn.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Spreekt onze aanpak voor EDGE u aan? Bent u nieuwsgierig naar wat Eneco voor uw project kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met een van onze experts.

Ronald Dikstaal, Ontwikkelaar Energieprojecten regio Noord-Holland
Ronald Dikstaal

Meer over Warmte & Koeling

Duurzame Warmte & Koeling realiseren

Een gebouw of hele wijk CO2-neutraal maken. Een decentraal thermisch grid of warmtenet aanleggen voor de buurt. Wij brengen daarin een bak aan ervaring en expertise mee, plus een nuchtere, no-nonsense aanpak. Het is altijd maatwerk en voor ieder project hebben we een oplossing.

Bestaande aansluiting voor Warmte & Koeling

Al klant of wordt u klant bij Eneco op een bestaande aansluiting voor Warmte & Koeling? Dat betekent een comfortabel binnenklimaat. Daar zorgt Eneco voor als uw kantoorpand, bedrijfsgebouw of appartementencomplex is aangesloten op ons warmte- of koelnet.

Onze projecten

Samen met onze experts komt uw organisatie tot de beste energie-oplossingen. Elk project is uniek: van complexe gebiedsontwikkeling tot lokale projecten met uitdagende eisen. Stuk voor stuk ingevuld met teamwork en maatwerk. Zo gaan we samen op weg naar een klimaatneutrale samenleving in 2035.