Welkom bij Eneco Warmte & Koeling

Aardgasvrij en duurzaam verwarmen en/of koelen van uw gebouw, woningen, een project of gebied? Dat doen we samen met gemeenten, projectontwikkelaars, woningcorporaties, bewoners en ondernemingen. Met bijvoorbeeld warmtenetten en Warmte Koude Opslagen. Als marktleider in duurzame warmte en koeling heeft Eneco voor ieder vraagstuk de oplossing. Zo gaan we samen op weg naar klimaatneutraal. Ik nodig u graag uit om kennis te maken met onze experts. Tot ziens!

Ron Wit, Directeur Warmte & Koeling bij Eneco
Maak kennis met onze experts

Voordelen van Eneco Warmte & Koeling

Op weg naar klimaatneutraal in 2035
Voldoen aan duurzaamheidsnormen
Zorgeloos klaar voor de toekomst
Altijd inclusief service en onderhoud

Projecten Warmte & Koeling

Edge gebouw

EDGE Amsterdam: moderne en duurzame werkomgeving

Een kantorencomplex uit de jaren 70 in Amsterdam-West wordt door EDGE getransformeerd tot een moderne werkplek met de hoogst mogelijke duurzaamheidsscore.
Werkzaamheden in woonwijk

Aanleg warmtenet in de wijk Bospolder-Tussendijken

De gemeente Rotterdam, Havensteder en Eneco werken samen aan de aanleg van een warmtenet, waardoor 1.600 woningen en bedrijven kunnen worden verwarmd met restwarmte uit de havenindustrie.
Papendal

Duurzame ambities sportcentrum Papendal

Papendal gaat voor 35% gasreductie en wil niet alleen het meest duurzame en energiezuinige sportcentrum van Nederland zijn, maar ook op Europees niveau voorop lopen.
Infographic oplossingen

Onze oplossingen

Duurzamer verwarmen of koelen kan met een hele wijk of een aantal gebouwen samen. Dan sluiten we alle woningen en gebouwen aan op een warmtenet of een Warmte Koude Opslag (WKO). Er zijn ook kleinschalige oplossingen voor verwarmen en koelen.

Aanpak

Een gebouw, wijk of zelfs gebied CO₂-neutraal maken? Of het nu gaat om nieuwbouw of bestaande bouw, wij helpen met de juiste oplossing. We werken samen met projectontwikkelaars, woningcorporaties, overheden én bedrijven om de energietransitie te versnellen. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Wonderwoods: twee unieke groene torens
Erasmus MC

Duurzame ambitie

Klimaatneutraal in 2035, dat is wat we willen bereiken. Dit geldt voor ons bedrijf én voor alle energie die we opwekken en leveren aan onze klanten. We nemen onze klanten mee in de versnelling naar klimaatneutraal.

Een eeuw warmtenetten

Het eerste warmtenet van Nederland ligt in Utrecht en viert dit jaar haar eeuwfeest. In 1923 werd dit net aangelegd om het Academisch Ziekenhuis te voorzien van warmte. Bekijk op deze pagina de 100-jarige geschiedenis van warmtenetten in Nederland.
Elektrische centrale pegus
Vrouw met een tablet

Neem nu vrijblijvend contact op

Geïnteresseerd in het duurzaam verwarmen en/of koelen van uw gebouw, woningbezit, project of een gebied? Neem contact op met een van onze experts. Ze staan voor u klaar!