Zonnepanelen offertes vergelijken. Hoe pak je dat aan?

Voor de aanschaf van je zonnepanelen heb je waarschijnlijk bij verschillende aanbieders een offerte aangevraagd. Maar vergelijken is zo makkelijk nog niet. Elke zonnepanelen offerte is weer anders opgebouwd. Daarom een paar handige tips.

Man achter computer illustratie

Belangrijk bij het lezen van de offerte:

Het is handig om jezelf in ieder geval de volgende drie vragen te stellen. Is het duidelijk wat er precies gedaan wordt? Begrijp je waar je voor betaalt? Zijn de voorwaarden duidelijk? 
Type zonnepanelenLet op vermogen, kleur en de kosten.
De kostenBekijk goed hoe het totaalbedrag is opgebouwd.
Voorwaarden en garantiesKijk waar je recht op hebt.
Een Eneco monteur staat naast een zonnepaneel.

Type zonnepanelen

Er zijn heel veel merken en soorten zonnepanelen. En elke leverancier heeft zijn eigen voorkeuren. Vergelijken kan soms lastig zijn, maar je kunt letten op het vermogen van de zonnepanelen (hoeveel Wp ze opleveren), de kleur en natuurlijk de kosten. 

De kosten

Bij het vergelijken van offertes gaat de aandacht natuurlijk uit naar de kosten. Allereerst is het belangrijk om goed te snappen hoe het totaalbedrag is opgebouwd. Welke kosten zijn meegerekend? Snap je waar alle bedragen vandaan komen? En als je gaat vergelijken: zijn dezelfde kostenposten opgenomen? Denk bijvoorbeeld aan kosten voor aanvullende werkzaamheden of extra services. Hierdoor kunnen grote verschillen in de totaalbedragen ontstaan, die je zo kunt verklaren. Bij onduidelijkheden kun je ons altijd bellen.
Koppel aan tafel
Zonnepanelen op dak

Voorwaarden en garanties

Mochten dingen anders lopen dan verwacht dan is het goed te weten waar je recht op hebt. Dit lees je terug in de voorwaarden. Je kunt letten op hoe een leverancier om gaat met annuleringen, wat er gebeurt als de installatie toch niet mogelijk blijkt en hoe ze omgaan met problemen tijdens en na de installatie. Je kunt ook kijken naar de betalingsvoorwaarden. Soms moet je alles vooraf betalen en soms alleen een aanbetaling.

Geen verrassing door de schouw

Zodra we je akkoord op de offerte binnen hebben plannen we een afspraak voor een schouw. Een van onze professionele monteurs komt bij jou thuis kijken. Dan zien we precies wat er mogelijk is en zijn er geen verrassingen tijdens de installatie.