Installatie van je warmtepomp

Het is zover; je hebt een warmtepomp gekozen en de installatie komt eraan. Het duurt meestal 2 dagen om de hybride warmtepomp te installeren. Lees hoe de installatie in zijn werk gaat, zodat je precies weet wat je kan verwachten.
Monteur met een tablet kijkt lachend in de camera
Monteur op zolder

Dit kan je zelf doen om de installatie voor te bereiden

Voor onze monteurs is het belangrijk dat ze direct aan de slag kunnen. Dan kunnen ze binnen de afgesproken tijd netjes installeren. Bij de schouw hoor je vaak al op welke plekken de monteurs aan het werk gaan. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk ruimte hebt gemaakt op die plekken en sowieso in de buurt van de cv-ketel. Dan heb je aan het eind van de dag niet alleen een nieuwe warmtepomp, maar ook een lekker opgeruimde zolder!

Zo gaat de installatie

Het installeren van een warmtepomp duurt meestal twee dagen. De eerste dag doen we stap 1 en 2. En de tweede dag volgen stap 3 t/m 6.

We doen ons best om de cv-ketel na de eerste dag te laten werken, zodat je die avond verwarming en warm water hebt. Dat hangt af van de woning en het model warmtepomp. In sommige gevallen lukt het niet om de cv-ketel werkend te krijgen. Dan heb je pas de volgende dag verwarming en warm water. 
Klant en monteur met warmtewinner

Na de installatie

Er zijn een aantal dingen die je na installatie van je warmtepomp nog kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan het checken of je warmtepomp gedekt is door je opstalverzekering, subsidie aanvragen en zorgen dat je een onderhoudscontract hebt gekozen.

Onderhoud van je warmtepomp

Koop je een warmtepomp bij ons? Kies dan ook gelijk voor het Eneco KetelComfort® en Warmtepomp onderhoudsabonnement. Dan ben je direct verzekerd van goed onderhoud van je warmte installatie. Toch iets aan de hand? We staan bij storingen 24/7 voor je klaar.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice