Installatie van je warmtepomp

Het is zover: je hebt een warmtepomp gekozen en de installatie komt eraan. Het duurt meestal 1 of 2 dagen om de hybride warmtepomp te installeren. Dat hangt af van het type warmtepomp. Onze installateurs hebben de juiste scholing en certificaten, voor een deskundige installatie. Lees hoe de installatie in zijn werk gaat, zodat je precies weet wat je kan verwachten.
Monteur met een tablet kijkt lachend in de camera
Eneco monteur installeert een warmtepomp

Dit kan je zelf doen om de installatie voor te bereiden

Voor onze monteurs is het belangrijk dat ze direct aan de slag kunnen. Dan kunnen ze binnen de afgesproken tijd netjes installeren. Bij de schouw hoor je vaak al op welke plekken de monteurs aan het werk gaan. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk ruimte hebt gemaakt op die plekken en sowieso in de buurt van de cv-ketel. Dan heb je aan het eind van de dag niet alleen een nieuwe warmtepomp, maar ook een lekker opgeruimde zolder!

Zo gaat de installatie

Sommige warmtepompen kunnen we in één dag installeren. Voor andere warmtepompen hebben we 2 dagen nodig. Als dat zo is, dan doen we op de eerste dag stap 1 en 2. En de tweede dag de rest.

We doen ons best om de cv-ketel na de eerste dag te laten werken, zodat je die avond verwarming en warm water hebt. Dat hangt af van de woning en het model warmtepomp. In sommige gevallen lukt het niet om de cv-ketel werkend te krijgen. Dan heb je pas de volgende dag verwarming en warm water. 

Na de installatie

Er zijn een aantal dingen die je na installatie van je warmtepomp nog kunt doen. Het is handig om te checken of je warmtepomp gedekt is door je opstalverzekering. Je kan nu ook subsidie aanvragen voor je warmtepomp. En zorg dat je een onderhoudscontract hebt gekozen, zodat je warmte-installatie in topconditie blijft.
Man en vrouw regelen energiezaken samen op een tablet.

Subsidieservice: voor € 89 goed geregeld

De aankoop en installatie van een warmtepomp betaal je eerst zelf. Na installatie vraag je subsidie aan. Heb je geen tijd om de subsidie aan te vragen of doe je het liever niet zelf? Met de Subsidieservice van Eneco regelen wij het voor je. Dit kost € 89.

Onderhoud van je warmtepomp

Heb je een warmtepomp bij ons gekocht? Kies dan ook gelijk voor het Eneco KetelComfort® en Warmtepomp onderhoudsabonnement. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat je warmte-installatie energiezuiniger werkt en vermindert kans op storingen. Toch iets aan de hand? Je kunt ons 24/7 bereiken voor storingen aan je warmtepomp of cv-ketel.
Eneco monteur aan de telefoon