Regio Den Haag

In regio Den Haag zijn verschillende netten te vinden. Er wordt warmte geleverd aan Den Haag stad maar ook aan de wijken er omheen. Kom meer te weten over waar we warmte leveren in dit gebied.
Warmtekrachtcentrale Ypenburg
Warmtenet regio Den Haag

Waar zit het?

We leveren warmte in Den Haag centrum, ook wel het stadsnet genoemd. Verder leveren we warmte in Wateringsveld, Ypenburg en Spoorwijk. Maar ook in Delft en Zoetermeer. In het totaal zijn er zo'n 21.000 locaties die op onze warmtenetten zijn aangesloten.

 

Het warmte-etiket

Diverse bronnen leveren de warmte aan het net waarop je bent aangesloten. Afhankelijk van het type bron(nen) is de herkomst van je warmte. Dat is de warmte die jij weer gebruikt voor het verwarmen van je woning of voor warm water tijdens het douchen. Soms is een net al best duurzaam, maar bij sommige netten hebben we nog stappen te zetten. Voor een overzicht van de bronnen per net kijk je op ons warmte-etiket.

Toekomstplannen

Met het oog op de toekomst werken we aan de verduurzaming en verdere uitbreiding van onze warmtenetten in deze regio. Lees meer over onze projecten en de ontwikkelingen in dit gebied.

Warmtebronnen

De Haagse bodem is erg geschikt voor geothermie. Aan de Leyweg ligt een bron voor geothermie. Het Haagse bedrijf Aardwarmte zorgt voor warmte water en levert het aan het warmtenet van Eneco. Ook komt onze warmte van onder andere de WaterKrachtCentrales (WKC's) Ypenburg en Wateringsveld.

Klimaatneutraal in 2035

Het verduurzamen van de netten in regio Den Haag doen we natuurlijk niet zomaar. We werken binnen Eneco hard aan onze duurzame missie, en we hebben de ambitie in 2035 klimaatneutraal te zijn. Je leest er meer over in ons One Planet Plan.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze Klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice