Schiedam - Werkzaamheden Groenoord

Tussen 2022 en 2024 legt Eneco een warmtenet in Groenoord aan en bouwen we een warmtestation bij de Groenoordstraat net buiten de wijk. We treffen vanaf december 2021 voorbereidingen in de wijk en de directe omgeving. Waar en wanneer we werkzaamheden voor het project uitvoeren, lees je hier.

Werken aan warmte Groenoord aanleg
Bouw warmtestation

Bouw warmtestation

Op 17 november 2022 gaven Manja Thiry, directeur Warmte bij Eneco, Wethouder Frans Hamerslag van Schiedam en directeur Emile Klep van Woonplus samen met kinderen van basisschool de Poldervaart het startsignaal voor het slaan van de officiële eerste heipaal. De heiwerkzaamheden voor de bouw van het warmtestation verliepen volgens plan en op vrijdag 25 november heeft onze aannemer het heien succesvol afgerond. Op dit moment wordt er gewerkt aan het bouwen van het uiteindelijke station.

Aanleg warmtenet

Vanaf het warmtestation naar de wijk Groenoord en in Groenoord zelf leggen we de warmteleidingen momenteel aan. Dit gebeurt in fases. Vanaf januari 2023 werken we in de Van Beethovenlaan richting de Laan van Bol’es en vanaf de Johannes Verhulststraat richting de Eduard van Beinumlaan in Groenoord.

Hiernaast vind je een afbeelding met de conceptplanning van de werkzaamheden voor de leidingaanleg in het gebied.

Het warmtenet is onderdeel van het project Nieuwe Energie voor Groenoord.

Lees hier meer over de reconstructie van de Van Beethovenlaan.

Kaart Groenoord uitvoeringsplan

Wat kun je verder verwachten?

  • Woningen, bedrijven en winkels blijven altijd bereikbaar;
  • Omleidingsroutes en wegafsluitingen worden duidelijk aangegeven met verkeersborden in de wijk;
  • De werkzaamheden zijn afhankelijk van (weers)omstandigheden. Deze kunnen de planning en werkwijze beïnvloeden. Als er meer tijd nodig is om de werkzaamheden af te ronden, informeren wij je hierover.

Heb je een vraag?

Stuur ons dan een e-mail, we beantwoorden hem graag voor je.