Utrecht - Project MK-OV

In Utrecht wordt in vier jaar tijd een nieuw leidingtracé aangelegd tussen het Merwedekanaal en Overvecht. Deze leiding noemen we: MK-OV. Woon je hier of heb je een bedrijf in de buurt? Dan heb je van ons of de gemeente een brief ontvangen met informatie over de werkzaamheden en wat je kunt verwachten. Op deze pagina lees je meer over dit project.

Werken aan de Schiedamseweg

Wanneer zijn de werkzaamheden?

Startdatum: januari 2021

Einddatum: oktober 2025

Fasering MK-OV

Waar werken we aan en waarom?

Eén van de hoofdtransportleidingen van het Utrechtse stadswarmtenet wordt vervangen omdat deze aan het einde van zijn technische levensduur is. Met het uitvoeren van deze werkzaamheden kan Eneco een goede en betrouwbare warmtelevering nu en in de toekomst blijven garanderen.

In overleg met de gemeente is er een nieuw tracé voor het leidingwerk vastgesteld. Met de vervanging van deze transportleiding, ook wel MK-OV genoemd, ontstaat de mogelijkheid om meer transportcapaciteit te creëren. Hiermee kan Eneco, wanneer nodig, bijdragen aan de verduurzamingsambities van de stad Utrecht en toekomstige uitbreiding van stadswarmte mogelijk maken.

De aanleg van de nieuwe route van MK-OV (zie lijnen op de afbeelding hiernaast) duurt ongeveer 4 jaar, van 2021 tot en met 2025. De bestaande leiding blijft tijdens de aanleg van MK-OV gewoon in bedrijf, waardoor omwonenden niet constant te maken krijgen met leveringsonderbrekingen van warmte. Hierdoor kunnen we ook aan de leidingaanleg werken in de maanden dat het wat kouder is. 

Planning en voortgang

In januari 2024 zijn we gestart met de eerste werkzaamheden vanaf de Adriaan van Bergenstraat (fase 1A) en Nijverheidsweg (fase 1B). Vanaf 8 april 2024 starten we met het deel in de Vlampijpstraat/Julianaparklaan (1B) en vanaf half mei 2024 (als Adriaan van Bergenstraat gereed is) starten we met het deel in het Plein van Berlage en Sweder van Zuylenweg (2A). Dit werk duurt tot januari 2025.
 
Aannemer MVOI voert het werk uit in opdracht van Eneco. De werkzaamheden zijn afhankelijk van (weers)omstandigheden. Deze kunnen de planning en werkwijze beïnvloeden.

Wat kun je verder verwachten?

  • Woningen, bedrijven en winkels blijven altijd bereikbaar;
  • Omwonenden worden schriftelijk op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen;
  • De werkzaamheden zijn afgestemd met de gemeente Utrecht;
  • Wij verwachten geen leveringsonderbrekingen. Mocht dit incidenteel wel nodig zijn, dan informeren wij hier een paar dagen voor de onderbreking over naar onze klanten;
  • Tijdelijke omleidingen geven we duidelijk aan met verkeersborden.

 

Heb je een vraag?

Stuur ons dan een e-mail, we beantwoorden hem graag voor je.