Zet je huis naar je hand

Met de slimme thermostaat Toon aan je muur

Zo werkt Toon

Wifi-verbinding

Een wifi-verbinding is voor Toon vereist. Zo bedien je Toon aan de muur, maar ook op afstand met de Toon-app.

Cv-ketel

Voor Toon heb je een cv-ketel nodig. Toon regelt dat je cv-ketel efficiƫnt verwarmt. Zo ga je slim om met energie.

Stroom/gasmeter

Toon werkt alleen als je stroom- en gasmeter zich in huis bevindt. Hij biedt actueel inzicht in je energieverbruik.

Toon biedt je comfort en gemak

Toon is modulerend

In plaats van je verwarming vol aan of uit te zetten, moduleert Toon. Dat betekent dat Toon je verwarming zo nodig iets harder of zachter zet. Hierdoor verbruik je automatisch minder energie. Toon leert je gewoontes en past zich daarop aan. Zo kom je altijd thuis in een aangenaam warm huis.

Volledig veilig

Privacy en veiligheid staan voorop: jouw data blijft van jou. We delen alleen informatie die nodig is voor het functioneren van Toon en het ontwikkelen van nieuwe diensten. De informatie is geheel anoniem en niets wordt gedeeld met derden. Wij vinden dat jij de controle moet hebben over je gegevens en niemand anders.

Wij staan voor je klaar

Geen zorgen. Een Toon-monteur komt Toon bij je installeren. Heb je nog vragen? Over bijvoorbeeld de installatie, bestelling of werking van Toon? Wij helpen je bij iedere stap. Hangt Toon al aan je muur? Geweldig! Op onze servicepagina bieden we informatie speciaal voor Toon-gebruikers. Vind hier de antwoorden op je vragen.

Bekijk Toon Support

Bespaar dubbelop

Krijg Toon bij 4 jaar stroom & gas

Nu gratis installatie

Veelgestelde vragen

 • Kan ik Toon op afstand bedienen?

  Ja, met de gratis Toon-app kun je Toon op afstand bedienen via je smartphone of tablet. Je past eenvoudig de temperatuur in huis aan, ook als je niet thuis bent. Ook kun je altijd en overal je actuele energieverbruik inzien. Bovendien profiteer je met de Toon-app voor tablet van nóg meer functies, zoals gedetailleerder inzicht en je leert of je sluipverbruik hebt.

 • Wanneer is mijn huis geschikt voor Toon?

  • Je hebt draadloos internet (WiFi)
  • Je verwarmt je huis met een cv-ketel
  • Je gas– en elektriciteitsmeter bevinden zich binnen je woning: bevinden je gas- en elektriciteitsmeter zich buiten je woning dan kun je Toon helaas niet gebruiken. Je energiemeters kunnen dan namelijk niet met Toon communiceren.
 • Ik ben al klant van Eneco. Ontvang ik dan ook Toon bij een energiecontract?

  Ja. Zowel bestaande als nieuwe klanten ontvangen Toon bij Eneco EcoStroom® en AardGas met een looptijd van 4 jaar. Wil je een contract met een kortere looptijd? Dat kan ook. Bij een contract van 3 jaar krijg je € 176 korting op Toon en installatie. Kies je voor een contract van 1 jaar, dan krijg je € 76 korting op Toon en installatie.

 • Kan ik Toon ook zonder energiecontract van Eneco bestellen?

  Ja, Toon is er voor iedereen. Je kunt ook Toon gebruiken zonder stroom en gas van Eneco.

  Het enige verschil is dat als je wel stroom en gas afneemt van Eneco, Toon een koppeling kan maken met je energiecontract. Hierdoor kan Toon je laten zien wat je verbruik daadwerkelijk kost door het gebruik van je actuele leveringstarieven. Bovendien kan Toon je werkelijke verbruik vergelijken met het geschatte verbruik en geeft Toon je proactief meldingen om bijbetaling op de jaarnota te voorkomen. Deze informatie heeft Eneco alleen van haar eigen klanten.

 • Waar betaal ik precies abonnementskosten voor?

  Het abonnement dat aan Toon verbonden is, maakt van Toon een unieke thermostaat die je helpt grip te krijgen op je energieverbruik en -kosten. Dankzij het abonnement op Toon kun je:

  • Je energieverbruik vergelijken met dat van afgelopen uren, dagen, weken, maanden en zelfs jaren. Alles wordt gepresenteerd in overzichtelijke diagrammen en grafieken.
  • Je energiekosten op de voet volgen. Door het abonnement ben je altijd voorzien van je actuele tarief, zodat ook de gepresenteerde kosten persoonlijk en actueel zijn.
  • Verrassingen op je jaarnota voorkomen, doordat Eneco je proactief op de hoogte houdt van bovengemiddeld verbruik.
  • Toon op afstand bedienen met de gratis apps voor je smartphone of tablet. Met de Toon-app voor tablet profiteer je zelfs van nóg meer inzicht.
  • Inzicht krijgen per apparaat met Toon Slimme Stekkers en je apparaten op afstand bedienen.
  • Je energieprofiel vergelijken met dat van andere Toon-gebruikers of vrienden.
  • Leren waar pieken in je verbruik vandaan komen en sluipverbruik aanpakken.
  • Altijd gebruikmaken van de nieuwste software-updates en toevoegingen op Toon.

  Heb je gekozen voor Toon zonder een energiecontract van Eneco? Dan worden je kosten getoond tegen de gemiddelde marktprijs voor stroom en gas. Toon kan namelijk geen koppeling maken met je contract. Je ontvangt ook geen automatische meldingen als je meer verbruikt dan ingeschat, omdat wij je termijnbedrag niet weten. Van alle andere voordelen van Toon, profiteer je wel.

  Voor Toon betaal je een maandelijks bedrag van €4,50.

Persoonlijk advies

Wij beantwoorden graag al je vragen.

Bel onze
klantenservice

Via 088 - 8 955 959 (gebruikelijke belkosten) op werkdagen van 08.00 tot 20.00 uur.

Stuur een bericht

Via ons e-mailformulier stel je direct je vraag aan onze Klantenservice.

Vind je antwoord

Op het forum, maar ook via Twitter en Facebook helpen we elkaar.