Vrouw aan het werk bij de klantenservice

Energietransitie voor iedereen mogelijk maken

Versnellen kan alleen als we dit samen doen. Eneco wil de energietransitie voor iedereen mogelijk maken, ook voor mensen met financiële problemen. Dit staat al langer hoog op de agenda, maar de urgentie is alleen maar toegenomen. We proberen klanten die dit betreft zo praktisch en concreet mogelijk te helpen.

Energiearmoede

Door de stijgende energieprijzen heeft inmiddels ruim een half miljoen huishoudens in Nederland te maken met energiearmoede. Er is sprake van energiearmoede als meer dan 8% procent van het inkomen aan energie wordt besteed.

Concrete stappen

Het sociaal incassobeleid van Eneco is gericht op preventie en voorlichting. Enkele voorbeelden van concrete stappen die we hebben gezet: • Warm Incasseren: Als eerste landelijk opererend commercieel bedrijf in Nederland heeft Eneco het maatschappelijk keurmerk Warm Incasseren behaald. Keurmerkhouders nemen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid zetten zich ervoor in de schuldenlast van hun werknemers en klanten te verminderen.

   

 • Bespaartips: Via de website en app voorzien we klanten van tips om de energierekening zo laag mogelijk te houden.

   

 • Video voor laaggeletterde klanten: de gepersonaliseerde interactieve video biedt de mogelijkheid om te betalen, betalingsregelingen in te stellen of hulp te krijgen bij schuldenproblematiek.

   

 • Geldfit: Eneco stelt via Geldfit huishoudens in staat een stap te zetten in de aanpak van schuldenproblemen. Bijvoorbeeld met online tips, een energiecoach of iemand die meekijkt in de financiële opties die er wellicht zijn voor bijvoorbeeld de energietoeslag. Via Geldfit.nl brengt Eneco klanten met schuldenproblemen ook in contact met de lokale overheid voor ondersteuning bij het structureel aanpakken van hun schulden.

   

 • Energieregelaar: via dit selfserviceportaal wordt het voor bewindvoerders (schuldhulpverleners) makkelijker om voor hun cliënten zaken te regelen met Eneco en onze merken.

   

 • Samenwerking met lokale overheden: door intensief samen te werken met lokale overheden proberen we gezamenlijk energiearmoede en schuldenproblemen aan te pakken.

“In een tijd van hogere energieprijzen neemt de energiearmoede toe en dit is zorgelijk. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om klanten met betalingsproblemen zo goed mogelijk te helpen. Op lange termijn door het energieverbruik in de woning te reduceren en te verduurzamen. Op korte termijn door ons incassobeleid nog socialer in te richten, gericht op de individuele klant”As Tempelman, CEO Eneco

Energiebank Rotterdam

Eneco sponsort de Energiebank in Rotterdam met energiebesparende producten zoals waterbesparende douchekoppen en brievenbusborstels. Daarnaast zijn er een aantal medewerkers vrijwillig aan de slag als energiecoach, waaronder Kevin Priem, en worden een aantal opgeleid tot energiecoach.

Gerelateerde artikelen

Heineken bierkratten in een fabriek

Heineken wil radicaal elektrificeren met complex energie-ecosysteem

Lees meer
Entreebord van Papendal

Papendal verduurzaamt op topsportniveau

Lees meer
Heerema monteur

Heerema's kraanschepen gebruiken groene walstroom

Lees meer