Storing D op Toon®

Zie je op je Toon-scherm een storingsmelding die begint met een D? Dat betekent dat er een wifi- of ander verbindingsprobleem is met je router. Kijk hier wat je eraan kan doen.

Welke code zie je op het scherm?

Kies je code in de lijst en bekijk hoe je de storing oplost.

Storing D01: zo los je 'm op

Voor een goede werking van Toon heb je een internetverbinding via wifi nodig. Toon maakt verbinding met jouw wifi-netwerk via je router. Als er een wifi- of ander verbindingsprobleem is met je router, geeft Toon de storingscode D01. Kijk hier wat je eraan kan doen.

 

Liever de uitleg met plaatjes erbij? In de online Toon handleiding zie je stap voor stap hoe je de storing D01 oplost. Of lees hieronder wat je kan doen. 
 
Controleer of Toon verbonden is met jouw router (en wifi-netwerk). Als je op Toon naar Menu > Instellingen > Internet gaat, kun je daar jouw wifi-netwerk selecteren en Toon verbinden met het internet.
 
Wil het niet lukken Toon te verbinden met je router? Controleer dan eerst met een ander apparaat dat wifi gebruikt of je hiermee wel verbinding kunt maken met jouw router en gebruik kan maken van internet.
 
Toon kan ook opnieuw verbinding maken met je router door een herstart. Als je op Toon naar Menu > Instellingen > Software > Herstart gaat, start je Toon opnieuw op. Dit duurt ongeveer 3 minuten

Storing D02: zo los je 'm op

Voor een goede werking van Toon heb je internetverbinding via wifi nodig. Toon geeft de storingscode D02 als er geen verbinding is met internet. Als Toon geen verbinding heeft met het internet, maar wel met je router, dan lukt het jouw router niet om verbinding te maken met het internet. Het is dus een probleem tussen je router en het internet. Kijk hier wat je eraan kan doen.


In de online Toon handleiding zie je stap voor stap hoe je de storing D02 oplost. Of lees hieronder wat je kan doen.

 

Je kunt deze storing oplossen door je router (of een modem, als je die hebt) te herstarten. Je router maakt dan opnieuw verbinding met het internet. Als Toon al is verbonden met jouw router, zal Toon dus ook opnieuw verbinding maken met het internet. Heeft Toon nog steeds geen internetverbinding? Neem dan contact op met je internetprovider.

Storing D03: zo los je 'm op

  1. Herstart je Toon. Volg de stappen in de online Toon-handleiding om je Toon te herstarten. Let op: voer geen fabrieksherstel uit! Dit lost de storing niet op en verergert de problemen.
  2. Zie je nog steeds de storingscode D03? Check dan of je via een mobiele wifi-hotspot wél verbinding kunt maken met het Eneco Service Center. Volg de stappen in de online Toon-handleiding. Is de storingscode verdwenen? Dan ligt dit probleem aan de instellingen van je router of modem. Soms zorgen bepaalde instellingen van je router of modem ervoor dat Toon geen verbinding kan maken met ons Service Center. Denk aan de firewall (beveiliging) die Toon tegenhoudt. Lees na wat de handleiding van je router of modem hierover zegt of neem contact op met je internetprovider.
  3. Is de storingscode niet verdwenen? Dan kan het zijn dat er onderhoud plaatsvindt aan het Eneco Service Center. Dit duurt meestal niet langer dan een kwartier.
  4. Nog steeds een melding? Neem dan contact op met de