Storing B op Toon®

Zie je op je Toon-scherm een storingsmelding die begint met een B? Dat betekent dat er iets mis is met de verbinding met de meetmodule. Daardoor zie je geen verbruik op Toon. Hier lees je hoe je het zelf kunt oplossen.

Welke code zie je op het scherm?

Kies je code in de lijst en bekijk hoe je de storing oplost.

Storing B00: zo los je 'm op

Zie je op je Toon-scherm een storingsmelding die begint met B00? Dat betekent dat er iets mis is met de verbinding met de meetmodule. Daardoor zie je geen verbruik op Toon. 

In de online Toon handleiding zie je stap voor stap hoe je de storing B00 oplost. Of lees hieronder wat je kan doen.

Storing B00 geeft aan dat de verbinding tussen Toon en de meetmodule is verbroken. De meetmodule ziet er zo uit:


 


MeetmoduleJe vindt hem meestal in je meterkast. Hij moet ook dichtbij Toon zitten. Als er heel even geen verbinding is tussen Toon en je meetmodule, geeft dat niet. Valt hij langer uit, dan kun je je energieverbruik niet meer aflezen, omdat Toon de gegevens niet kan binnenhalen. Je kunt je energieverbruik alleen aflezen op het display van Toon wanneer de meetmodule en Toon goed aan elkaar gekoppeld zijn.

Controleren of ze gekoppeld zijn
Druk op Toon linksboven op Menu > Instellingen > Energiemeting. Kijk wat er achter Meetmodules staat. Als de module verbonden is, staat dat erachter.Zijn Toon en je meetmodule niet verbonden, dan moet je ze opnieuw koppelen. Begin met de meetmodule uit het stopcontact halen.Niet gekoppeld? Los het zelf snel op
Zijn Toon en je meetmodule niet verbonden, dan moet je ze opnieuw koppelen. Begin met de meetmodule uit het stopcontact halen. Haal vervolgens de kabel(s) los. Daarna steek je de meetmodule weer in het stopcontact. Steek ook de kabel(s) weer terug in de module. Als het goed is, zie je op het scherm van Toon dat de meetmodule weer verbinding heeft gemaakt.

Nog niet verbonden? Probeer dit eens. Ga naar Menu > Instellingen > Energiemeting. Klik op het potloodje achter Meetmodules en volg de stappen op Toon. Als het koppelen gelukt is, zie je een groen vinkje op het display van Toon.

Storing B01: zo los je 'm op

Toon geeft de storingscode B01 als er geen of een slechte verbinding is met de meetmodule. Als het energieverbruik maar even niet zichtbaar is, dan is dat niet zo erg. Als deze storing langer dan een uur duurt, mis je verbruiksgegevens op Toon. Je kunt de verbinding meestal eenvoudig zelf herstarten.

In de online Toon handleiding zie je stap voor stap hoe je de storing B01 oplost. Of lees hieronder wat je kan doen.

Om de verbinding tussen Toon en de meetmodule te herstarten, haal je de meetmodule in de meterkast 30 seconden uit het stopcontact en plaats je deze weer terug.

Het kan ook helpen om Toon opnieuw te starten. Ga op je Toon linksboven naar Menu > Instellingen > Software. Rechts staat een knop ‘Toon herstarten’. Bevestig deze keuze en Toon start binnen enkele minuten opnieuw op.

Controleer de verbinding tussen Toon en de meetmodule

Om te checken of de verbinding tussen Toon en de meetmodule goed is, ga je naar Menu > Instellingen > Energiemeting. Klik op het potloodje om de kwaliteit van de verbinding te checken.  

Merk je dat de verbinding in dit scherm regelmatig minder dan twee sterren aangeeft en komt het verbruik niet of slecht door? Dan is er een aantal mogelijkheden om de verbinding te verbeteren:

  • Plaats de meetmodule eens andersom in het stopcontact (draai 180 graden).
  • Plaats de meetmodule op ruime afstand van metalen objecten (minimaal 35 tot 70 cm). Gebruik eventueel een verlengsnoer of plaats de meetmodule in een ander stopcontact.