Zo werkt Elektrisch Laden
Je hebt een elektrische auto met een eigen laadpaal. Maar hoe werkt de installatie van zo’n paal? Hoe laad je de auto op? En kan de laadpaal met je meeverhuizen? Op deze pagina beantwoorden we je vragen over Elektrisch Laden. Heb je een vraag of last van een storing? Bel dan met onze eMobility Klantenservice via 088 2022 800. We helpen je graag.Wat is Elektrisch Laden?
Met Eneco Elektrisch Laden krijg je een eigen laadpunt. Dan kun je je auto gewoon voor de deur opladen, maar ook bij andere Eneco-laadpunten. Je krijgt altijd groene stroom van HollandseWind, dus dat is hartstikke duurzaam.Hoe werkt Elektrisch Laden?
Als je een laadpaal besteld hebt, dan komt een installateur de laadpaal bij jou voor de deur plaatsen. Zo weet je zeker dat de laadpaal goed wordt geïnstalleerd en dat je dus veilig je auto op kunt laden. De installatie duurt ongeveer een halve dag.De kosten voor de installatie zijn afhankelijk van hoe ver de laadpaal van je huis staat. In dit geval geldt: hoe minder we moeten graven om de paal te installeren, hoe goedkoper. Als je gaat bestellen, zie je precies hoeveel het kost. In speciale gevallen (denk bijvoorbeeld aan een VVE), doen we een installatiecheck en krijg je een op maat gemaakte offerte. Zo’n check kost €75*.
Na de installatie kunnen ook anderen met een Eneco-laadpas je laadpaal gebruiken. De rekening voor die energie gaat dan direct naar de kaarthouder.
*Prijzen onder voorbehoud.
Problemen met Elektrisch Laden
Werkt je laadpaal niet? Dan kun je het beste contact opnemen met de maker van de laadpaal. Op de laadpaal zelf staan de contactgegevens.
Heb je een vraag, wil je informatie of heb je een storing?
Neem dan contact op met onze Eneco eMobility Klantenservice. We helpen je graag.
Zo zie je Elektrisch Laden terug op je nota
De eenmalige kosten voor de laadpaal en de installatie krijg je op een aparte nota. De stroomkosten voor het laden betaal je net zoals je normale energiekosten. We maken dus een schatting van hoeveel energie je verbruikt, berekenen hoeveel dat kost en delen het door twaalf. Zo betaal je elke maand een termijnbedrag. Omdat je natuurlijk veel meer energie verbruikt als je je auto oplaadt, raden we aan om het termijnbedrag meteen te verhogen als je de paal gaat gebruiken. Zo voorkom je dat je bij de jaarnota moet bijbetalen.