In de Toon app: Verspillingschecker

Zonder dat je het doorhebt, verbruiken veel apparaten in huis meer energie dan nodig. Daarom is er nu de Verspillingschecker: jouw geheime wapen in de strijd tegen energieverspilling. Reken af met energieslurpende apparaten in huis en krijg bespaartips. Je vindt de Verspillingschecker in de Toon app.
Een man leest de krant terwijl hij tegen een wasmachine aan zit

Zit goed met je witgoed

De koelkast, de vaatwasser, de wasmachine, de droger: allemaal lusten ze een flinke slok stroom. Al je apparaten vervangen door energiezuinige exemplaren dan maar? Dat is kostbaar en hoeft misschien niet. Met de Verspillingschecker bekijk je of het zinvol is je apparaten te vervangen, of dat ze wat slimmer gebruiken meer besparing oplevert.

Waar laat jij je laders?

Stroomverspilling voorkomen zit ‘m ook in kleine dingen. De Verspillingschecker stuurt je met slimme tips de groene kant op. Haal opladers van je telefoon en laptop uit het stopcontact en zet de tv echt uit als je niet kijkt. Alle beetjes helpen om je energieverbruik te verminderen.
Een vrouw zit ontspannen tegen de verwarming
Moeder en dochter op een stoel met mobiel in hand

Verspillingschecker en je gasverbruik

Gemiddeld bestaat je energierekening voor 65% uit kosten voor gas. En ook daar weet de Verspillingschecker raad mee. Je ziet precies waar jij gas kunt terugnemen. Bijvoorbeeld door de thermostaat een graadje lager te zetten, een warmwater-besparende douchekop te gebruiken of je huis beter te isoleren.

Wat heb je nodig voor de Verspillingschecker?

Toon thermostaatToon is het brein van de Verspillingschecker en checkt het energieverbruik van de apparaten je huis.
Toon app Je vindt de Verspillingschecker in de nieuwste versie van de Toon app. Download ‘m voor iOS en Android.
Toon abonnement Om de Verspillingschecker te kunnen gebruiken heb je een abonnement op Toon nodig.

Toon app

Je kunt de Toon app altijd gebruiken samen met Toon, ook als je geen klant bent bij Eneco. Download ‘m nu voor iOS of Android.