Hoe werkt Toon®?

Je sluit Toon® via een beveiligde verbinding aan op je wifi-netwerk. Hij leert eerst je huis kennen en weet daardoor hoeveel tijd nodig is om het lekker warm te maken. Dat scheelt je al energie. Ook is Toon is verbonden met je meters voor stroom en gas, waardoor je precies ziet hoeveel je verbruikt. Zo kun je zelf aan de slag om nog meer energie te besparen.

Energie besparen

Toon laat je precies zien hoeveel je verbruikt per dag, week of maand, en hoeveel je daarvoor betaalt. Hij is bovendien gekoppeld aan je energiecontract. Dus verbruik je meer dan je afrekent? Dan geeft Toon direct een gil. Dat scheelt vervelende verrassingen op je jaarnota. En doe je het goed? Dan krijg je van Toon een complimentje.
Eneco toon

Op afstand bedienen

Bedien Toon met je smartphone of tablet via de app. Zo regel je op afstand de verwarming. Handig als je vergeten bent de verwarming laag te zetten, of wanneer je onderweg alvast je huis wilt voorverwarmen. En heb je slimme stekkers en verlichting gekoppeld aan Toon? Dan bedien je ook die met app.
Moeder en dochter op een stoel met mobiel in hand
Gezin op bank

Minder energieverspilling, toch lekker warm

Toon is een modulerende thermostaat en werkt daardoor het best samen met een modulerende cv-ketel. De thermostaat en de ketel praten met elkaar via het OpenTherm-protocol. Een modulerende ketel slaat niet aan of uit, maar stuurt voorverwarmd water naar de radiatoren als Toon daar om vraagt. Zo verbruik je minder energie en is je huis toch lekker warm.

Wat heb je nodig voor Toon?

Toon kan z'n werk niet alleen doen. Hij werkt het beste als hij kan communiceren met de rest van je huis. Daar heb je het volgende voor nodig: Wi-Fi, een cv-ketel en energiemeters die zich binnenshuis bevinden. Als je huishouden aan deze voorwaarden voldoet, is Toon geschikt voor jou.

Toon bij jou aan de muur?

Benieuwd of je huis geschikt is voor Toon®? Binnen een aantal vragen weet je het antwoord. Oók zonder energiecontract van Eneco.

Onze gecertificeerde monteurs helpen je graag!

  • Jij bepaalt wanneer de monteur komt
  • Wij leggen een stopcontact aan bij de cv-ketel als je die nog niet hebt
  • De monteur sluit Toon aan op je wifi-netwerk en checkt of Toon werkt met je cv-ketel
  • Je krijgt een korte uitleg over de basisfuncties van Toon