Compenseer mee

Elke keer als je gas verbruikt komt CO2 vrij bij de verbranding. Niet fijn voor het milieu, maar helemaal zonder gas kunnen we nu nog niet. Wat wél kan, is het gasverbruik compenseren. Met Eneco CO2-GecompenseerdGas doe je dat.
Eneco loopt voorop met het doel om al in 2035 klimaatneutraal te zijn.

Zo compenseren we CO₂-uitstoot

Kies je voor CO₂-GecompenseerdGas, dan help je de schadelijke effecten van de CO₂-uitstoot te compenseren. Je betaalt iets meer voor je gas. Met dat extra geld draag je bij aan projecten die CO₂-uitstoot verminderen.

Projecten waar je aan bijdraagt

We kozen twee mooie projecten in Ghana en Peru. In Ghana wordt vaak op hout gekookt, wat zorgt voor veel CO₂-uitstoot. In Peru wordt het tropisch regenwoud bedreigd. De projecten richten zich op een duurzame manier van koken en behoud van het tropisch regenwoud. Dat is duurzamer én gezonder. Voor mens en milieu door minder CO₂-uitstoot.
In Ghana zorgen efficiënte barbecues voor 25.000 ton minder CO2-uitstoot

Efficiënte barbecues in Ghana

Ook in Ghana koken mensen veel op hout. Het project waarin Eneco investeert, vervangt traditionele kookpotten door cookstoves. Deze efficiënte barbecues gebruiken 25% minder houtskool. Dat zorgt voor ruim 25.000 ton minder CO₂-uitstoot!

Behoud biodiversiteit in Peru

591.951 Hectare bos. Zoveel wordt beschermd met het Tambopata-Bahuaja Biodiversiteitsreservaat. Het reservaat zorgt niet alleen voor het behoud van het bedreigde tropisch regenwoud in het Peruaanse Amazonegebied. Het ondersteunt ook de lokale bevolking, bijvoorbeeld door het helpen van boeren bij duurzame cacaoproductie. Goed voor de CO₂-reductie, leefgebied voor zeldzame en bedreigde dieren in het wild en duurzame economische ontwikkeling.

Meer weten over dit project?
Het Tambopata-Bahuaja Biodiversiteitsreservaat

Internationaal erkende keurmerken

Beide projecten waar we in investeren hebben een internationaal erkend keurmerk. Voor het project in Ghana is dat het Gold Standard-keurmerk, voor het project in Peru het Verified Carbon Standard keurmerk.

Projecten met deze keurmerken zorgen gegarandeerd voor CO₂-vermindering.

Gold Standard-keurmerk en het Carbon Standard keurmerk

Een duurzamere keuze

Voor iets meer dan een euro per maand compenseer je de CO₂-uitstoot van gasverbruik met Eneco CO₂-GecompenseerdGas. Minder duurzaam bezig? Dan kies je voor standaard gas.

Eneco CO₂-GecompenseerdGas

  • 100% groene stroom van eigen bodem
  • Duurzamere optie: CO₂-GecompenseerdGas
  • Grip op je energiekosten met de Eneco app