U bent nu hier

Meterstanden aflezen van een gasmeter

Een gasmeter houdt bij hoeveel kubieke meter (m3) gas je verbruikt. Er zijn verschillende typen meters: traditionele gasmeters en digitale en/of slimme gasmeters. Per meter leggen we uit waar je deze kunt vinden en hoe je de meterstanden afleest.

Waar vind ik mijn gasmeter? 

Je gasmeter hangt meestal in je meterkast. Hier vind je waarschijnlijk ook je stroom-, warmte- en/of warm tapwatermeter. De gasmeter hangt vaak op scheen-/kniehoogte.

Een traditionele gasmeter 

Op een traditionele gasmeter zie je een telwerk (rij getallen) die de meterstand aangeeft. Sommige getallen, meestal de laatste drie, staan in een rood kader. Deze rood omkaderde getallen hoef je niet aan ons door te geven. 

Traditionele gasmeter
Service van Eneco

Een digitale gasmeter

Een digitale gasmeter heeft een knop. Deze knop druk je in om de meterstand af te lezen. De cijfers achter de komma hoef je niet door te geven.

Sommige digitale meters hebben meerdere knoppen. Gebruik de rode knop of knop A om de stand af te lezen. Het kan geen kwaad als je per ongeluk de verkeerde knop indrukt. De gaslevering gaat gewoon door en de meter blijft de juiste standen registreren.

Een slimme gasmeter

Een digitale meter is niet automatisch een slimme meter. Bij een slimme meter lezen wij de meterstanden op afstand af. Jij hoeft die meterstanden dan dus niet aan ons door te geven. Bij een gewone digitale meter kunnen wij dit niet en moet je de standen zelf aan ons doorgeven.

Of liever samen je vraag oplossen

Eneco Phone

Bellen

Hulp nodig bij het vinden van een antwoord op je vraag? Klik hieronder om naar onze telefoonnummers te gaan:

Telefoonnummers