Vloerisolatie

Op koude dagen hebben veel mensen thuis last van koude voeten. Loop jij ook liever comfortabel rond zonder sokken? Dan is vloerisolatie waarschijnlijk een goede oplossing. Voor het comfort, maar ook voor je energieverbruik. Kijken wat er mogelijk is voor je woning? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan bij Pluimers, isolatiespecialist en partner van Eneco.
Meisje met kat

Daarom kies je voor Eneco & Pluimers

Vrijblijvend advies

Voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht bij Pluimers, isolatiespecialist en partner van Eneco.

 

 

Professionele inspectie

Pluimers komt langs voor een check. Je ontvangt ter plekke of per mail advies en een offerte.

Snelle installatie

Meestal is je woning binnen een dag geïsoleerd.

Hulp bij subsidie

Op de website van Eneco vind je meer algemene informatie over het aanvragen van subsidie.

Wat is vloerisolatie?

Veel woningen hebben onder de begane grond een kruipruimte. De kruipruimte is de ruimte tussen de grond en je vloer. Door vloerisolatie, of in sommige gevallen bodemisolatie, aan te brengen verminder je warmteverlies. Koude lucht komt minder gemakkelijk naar boven. Waardoor de vloer minder koud aanvoelt, en je huis langer warm blijft. Vloerisolatie is een goede keuze wanneer je kruipruimte minimaal 50cm is. Heb je minder ruimte? Overweeg dan bodemisolatie.
Koppel kijken naar laptop op eettafel

Hoe wordt vloerisolatie aangebracht?

Vloerisolatie wordt aangebracht via de kruipruimte. Het purschuim wordt in meerdere lagen aangebracht tegen de onderkant van de vloer. Met behulp van een special blaasmiddel ontstaat er een goed isolerend en stevig schuim. Om optrekkend vocht te beperken worden ook de funderingsranden met een hoogte van ongeveer 30cm mee geïsoleerd.

Wat kost vloerisolatie?

De kosten en de subsidie zijn een schatting. Ze hangen af van hoeveel vierkante meter je gaat isoleren. De tabel hieronder gaat per woningtype uit van een gemiddelde grootte. De schatting van de kosten gaat uit van een standaard situatie, dus zonder meerwerk. De kosten per vierkante meter zijn gebaseerd op een kostenoverzicht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) van maart 2022. Door actuele ontwikkelingen, zoals stijging van de prijs van grondstoffen, kunnen de kosten hoger uitvallen.

  Eenheid Tussenwoning Hoekwoning 2 onder 1 kap Vrijstaand
Investeringskosten 2250 2350 3000 4500
Subsidie 530 550 700 1000
Gasbesparing m3 per jaar  80 130 170 250
Besparing bij gasprijs € 1,20 per m3 € per jaar 100 160 200 300
Besparing bij gasprijs € 3 per m3 € per jaar 250 390 500 750
Voor de gemiddelde oppervlakken geldt: 115 m2 (tussenwoning), 116 m2 (hoekwoning), 134 m2 (2 onder 1 kap) en 175 m2 (vrijstaand).

De gasbesparing van de verschillende isolatiemaatregelen is berekend voor een huis met een hr-combiketel als verwarming. Hoeveel je precies bespaart, hangt af van hoe je huis nu al geïsoleerd is. Als je nu nog helemaal geen isolatie hebt, dan ga je meer besparen dan wanneer je huis al een beetje geïsoleerd is.

De besparingen in deze tabel zijn berekend met 2 gasprijzen: 1,20 euro en 3 euro. De gasprijs van 1,20 euro geldt voor de lange termijn, en is gebaseerd op een prognose voor 2030 van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). De huidige gasprijs is voor veel mensen hoger: 1,50 tot 3,00 euro. Daardoor zijn de besparingen in de tabel op korte termijn (denk aan: komend jaar) hoger. Zie voor meer toelichting: energieprijzen voor besparingen.
(Bron: Milieu Centraal
Illustratie van een vrouw achter een laptop

Hoeveel subsidie krijg je voor vloerisolatie?

Vanaf januari 2022 heeft de overheid de subsidie voor vloerisolatie verhoogd. Voor vloerisolatie op de begane grond krijg je ongeveer € 11 per m2. Voor de zoldervloer krijg je ongeveer € 8 per m2. Als subsidie eis geldt onder meer dat je minimaal 20 en maximaal 130 m2 vloeroppervlak moet laten isoleren. Je vraagt isolatiesubsidie aan via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Je leest meer over alle vormen van isolatiesubsidie op onze subsidiepagina.

Hier moet je op letten bij de aanvraag van je subsidie

Bij je subsidieaanvraag wordt gevraagd naar de Rd-waarde van je isolatiemateriaal. De Rd-waarde is een waarde die aangeeft hoe goed je materiaal isoleert. Vloerisolatie moet een minimale Rd-waarde hebben van 3,50 m2K/W. De adviseur kijkt ter plekke naar het beste product voor uw vloer. Pluimers werkt enkel met gecertificeerde isolatiematerialen die voldoen aan de subsidie eis.
 

Isoleer je huis in drie stappen

Vrijblijvend adviesgesprek

We helpen je graag verder met je vragen over isolatie, met onze partner en isolatiebedrijf Pluimers. Pluimers is de marktleider op het gebied van isolatie. En zij staan voor duurzaamheid. Dus je bent in goede handen voor een deskundige aanpak bij het isoleren van je woning.

Isolatie

  • Verbruik minder gas en bespaar
  • Warmere voeten en minder tocht
  • Klaar voor meer verduurzaming

Dit vinden onze klanten

Jong stel met kat op de bank

Minder kou en meer comfort dankzij nieuwe isolatie

Man en vrouw poseren lachend voor hun voordeur

Sinds de vloerisolatie eindelijk warmere voeten

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze klantenservice helpt je graag verder.Naar de Klantenservice