De duurzame prestaties van Eneco
Eneco bindt zich met duurzame prestaties aan de afspraken die zijn gemaakt bij het Klimaatakkoord van Parijs om ruim onder de 2°C opwarming van de aarde te blijven. Daarnaast dragen we actief bij aan een schone lucht en het behoud van biodiversiteit.


Eneco bij de 1% best presterende duurzame bedrijven in de sector
EcoVadis Platinum score

CDP beoordeelt Eneco met bovengemiddelde score

ESG-score 76: Eneco tot de beste 15%
Onze huidige ESG-score bij Sustainalytics is 76 van de maximaal 100 punten. Met deze ESG-score worden we gezien als ‘outperformer’ en behoren we tot de beste 15%. Sustainalytics is een wereldwijde speler in het beoordelen van bedrijven op duurzaamheid op verzoek van investeerders. ESG staat voor Environmental, Social en Governance en is een wereldwijd erkende manier om bedrijven te beoordelen op hun maatschappelijke betrokkenheid.
Toegelaten tot Science Based Targets initiative

Management van Health Safety Security Environment
We beschikken over een overkoepelend HSSE (Health Safety Security Environment) managementsysteem. Dit systeem beschrijft de basisprocedures en geeft bedrijfsonderdelen de mogelijkheid invulling te geven aan aanvullende managementsystemen. Zo hebben onze producerende assets een aanvullend managementsysteem, gecertificeerd op:
- milieumanagement (ISO 14001 en/of NTA 8080),
- assetmanagement (ISO55001),
- kwaliteitsmanagement (9001).
Duurzaam resultaat: het stroometiket
Klanten willen dat wij eerlijk zijn over de herkomst van onze duurzame energie. Daarom is er het stroometiket. Dit etiket laat zien uit welke bronnen onze energie afkomstig is en wordt gecontroleerd door de overheid via de ACM (Autoriteit Consument & Markt).
Duurzaam geproduceerde energie krijgt een Garantie van Oorsprong (GvO’s). Elke MWh groene stroom staat garant voor een GvO-certificaat. Onze particuliere en MKB-klanten ontvangen sinds 2011 allemaal 100% groene stroom.
Voor grootzakelijke klanten kopen wij nog een deel grijze stroom in. Dit komt deels uit onze gas- en warmtekrachtcentrales en deels kopen we dit in. Voor het ingekochte deel wordt een zogenaamde importmix gehanteerd, die een indicatie geeft van de bron. Hierdoor kunnen we elektriciteit uit kolen- en kerncentrales helaas (nog) niet helemaal uitsluiten.

Duurzaam resultaat: warmte-etiket 2019
