Windpark Reusel-De Mierden

Windpark Reusel-De Mierden ligt in de gelijknamige gemeente in de provincie Noord-Brabant. De windmolens aan de Laarakkerdijk leveren stroom op dat gelijk staat aan het jaarlijkse verbruik van circa 7.400 huishoudens. De opening van dit park past bij de ambitie van de gemeente om in 2025 klimaatneutraal te zijn.

Drie mannen gaan op de foto voor een windmolen
Groep mensen met een helm van Eneco

Meer over windpark Reusel - De Mierden

Het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven had als een van de doelstellingen om 5% duurzame energie te realiseren in de regio Eindhoven in 2010. Daarom is het project DÉ-Regio uitgevoerd. In het project werd gekeken naar energie uit biomassa, energie uit de gebouwde omgeving en windenergie.

Naar aanleiding hiervan zijn in de regio Zuidoost Brabant vier plekken als toplocatie voor windenergie aangewezen. Een toplocatie betekent dat zowel de Provincie Noord-Brabant als de Brabantse Milieufederatie enthousiast is over het plaatsen van windmolens op deze locatie. Windpark Reusel-De Mierden is gerealiseerd op een van de toplocaties.

Fietsroute ‘Wind in de Wielen’

Eneco ontwikkelde samen met gemeente Reusel-De Mierden de 30 kilometer lange fietsroute ‘Wind in de Wielen’. De route voert langs weiden, bossen en water en heeft duurzame en educatieve elementen. Zo kan de fietser uitrusten op de duurzame Eneco-picknickbank bij de Brandtoren en bij Windpark Reusel-De Mierden. Ook is de route voorzien van informatieborden gevuld met leuke weetjes over de windmolens aan de Laarakkerdijk.

Feiten en cijfers

Windmolens
  • 5 stuks
  • Type: Senvion MM100
  • Ashoogte: 100 meter
  • Bladlengte: 49 meter
  • Vermogen: 2 MegaWatt
Jaarlijkse opbrengst
  • 26.028.000 kWh
Medewerker klantenservice

Contact

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over Windpark Nieuwegein? Klik op de knop hieronder en stuur ons een mail.

Gerelateerde pagina's

Kijk ook wat we verder al tot stand gebracht hebben om onze missie ‘duurzame energie van iedereen’ waar te maken.
Braakliggend terrein bij Windpark Kabeljauwbeek

Windpark Kabeljauwbeek

Windmolen in een weiland

Windpark Sabrina-Henrica

Windpark Nieuwegein

Windpark Nieuwegein