Eneco monteur staat op een windmolen

HET KLIMAAT­PROBLEEM AANPAKKENKAN DAT SNELLER?

We willen de aarde leefbaar doorgeven aan volgende generaties. Daarom moeten we nu in actie komen tegen verdere opwarming van de aarde. Dat kan alleen als we sneller verduurzamen. Samen met klanten gaat Eneco voor klimaatneutraal. Benieuwd hoe we dit doen?

Klimaatneutraal in 2035. Hoe doet Eneco dat?

Met het One Planet Plan wil Eneco al in 2035 klimaatneutraal zijn. In eigen activiteiten en in de energie die we leveren aan onze klanten. Met concrete stappen draagt Eneco bij aan de versnelling van de energietransitie. Zo kunnen we de aarde leefbaar houden voor volgende generaties. 

We zetten nu stappen

Wachten is geen optie. Om de aarde niet verder op te laten warmen dan 1,5°C moeten we nu samen actie ondernemen. Zo doen we dat.
DFDS

FERRY’S VAN DFDS GEBRUIKEN STRAKSGROENE WALSTROOM

Een deel van de schepen van DFDS die aanmeren bij een van de ligplaatsen in Vlaardingen krijgen vanaf eind 2023 groene stroom uit zon en wind via een walstroominstallatie.
Zo wordt de walstroom gebruikt
Gigabatterij

MET DE GIGA BUFFALO KUNNEN WE
GROENE STROOM OPSLAAN

Met de GIGA buffalo batterij van GIGA Storage kunnen we groene stroom opslaan en inzetten om pieken in de vraag naar energie op te vangen.
Lees hoe de gigabatterij werkt
PepsiCo

WE WERKEN SAMEN MET PEPSICO AAN EENWARMTEBATTERIJ

In de chipsfabriek van PepsiCo rollen binnenkort Lays-chips en Cheetos-zoutjes van de band die zijn gebakken met olie die wordt verwarmd met hitte uit een warmtebatterij.
Ontdek hoe de warmtebatterij werkt
One Planet Plan

Routekaart richting klimaatneutraal

Waarom wil Eneco al in 2035 klimaatneutraal zijn? En hoe ziet de routekaart richting klimaatneutraal eruit? Lees hier meer over in ons One Planet Plan.